יישום המלצות הצוות הבין־משרדי לצמצום צריכת הזנות

רקע

ביולי 2020 נכנס לתוקף חוק איסור צריכת זנות התשע"ט 2019 כהוראת שעה לחמש שנים, שעומדת להסתיים בקיץ 2025 החוק הוא תוצאה של עבודת מטה מקצועית ונרחבת של צוות בין־משרדי אשר הוקם בשנת 2016 ובחן את הכלים לצמצום צריכת הזנות בישראל. בצוות, בהובלת משרד המשפטים, השתתפו משטרת ישראל, המשרד לביטחון לאומי, משרד הרווחה והביטחון החברתי, משרד הבריאות, משרד החינוך, משרד האוצר, והמשרד לשוויון חברתי.

מה קורה עם זה

לפי סקירות שנערכו ע"י משרד הרווחה והמשרד לביטחון פנים בשנים האחרונות, מספרם של העוסקים.ות בזנות בישראל, הוערך כבין 11 ל־12 אלף בני אדם. מתוך אומדן זה כ־95% הן נשים וכ־5% הם גברים, כאשר כ־1000 מהן יצוין, כי מרבית שירותי הזנות אינם
הן קטינות וקטינים. ניתנים ברחוב אלא תחת קורת גג (במסגרת שירותי עיסוי, מציאות זו דירות דיסקרטיות, בתי בושת וכיוצא בזה). מערימה קשיים על הגופים שמטרתם לתת מענה לקורבנות תעשיית הזנות. הקושי באיתור קורבנות הזנות, יוצר לעיתים פער משמעותי בנתונים המצויים בידי רשויות השלטון, ומצמצם את יכולתם של הגופים האחראיים להציע להם שיקום, הכשרה והשמה שיאפשרו את יציאתם ממעגל הזנות.

ואכן, בשנים האחרונות חל מפנה משמעותי ומבורך ביחס רשויות השלטון לתופעת הזנות. בשנים שחלפו מהמועד בו נחקק החוק אכן התגבשה מעטפת מקצועית משמעותית יותר לא.נשים בזנות, נרשם הישג בכך שהתקציב השנתי על סך 30 מלש"ח נכנס לבסיס התקציב של משרד הרווחה וכן על פי המחקר המלווה של מכון ברוקדייל חל שינוי מסוים.

רוצים לעזור לנו בעבודת המוניטור?

מוזמנים ליצור קשר ולעזור לנו לשפר את הנתונים