מה הוחלט?
החלטת הממשלה קובעת בהמשך להחלטותיה הקודמות אודות קידום ושילוב נשים בשירות המדינה לרשום את הודעת ראש הממשלה בדבר כוונתו ליזום תיקון לחוק הרשות לקידום מעמד האישה. במסגרת החוק ישונה שמה של "הרשות לקידום מעמד האישה" ל"רשות לקידום שוויון מגדרי" ויוגדרו מחדש הגופים המייעצים, תחומי הפעולה ותפקידיה של הרשות. הגופים הרלוונטים יקבעו את חידוש המבנה הארגוני של הרשות שיותאם למשימותיה העיקריות, ביניהן: תכנון מדיניות של הכשרה, הדרכה והסברה להטמעת חשיבה מגדרית, קידום ייצוג שוויוני, מניעת הפליה והעצמת נשים. בנוסף, יוקם, תוך 180 יום, צוות בין-משרדי לגיבוש תכנית פעולה שתכלול קידום שוויון מגדרי ויעסוק בהטמעת חשיבה מגדרית בקבלת החלטות, מתן הזדמנויות שוות לנשים בכלל תחומי החיים, חיזוק הביטחון של נשים והגנה עליהן וייצוג נשים ממגוון קבוצות האוכלוסייה במגזר הציבורי והפרטי. לצורך מעקב, חברי הממשלה ידווחו לממשלה ביום האישה הבין-לאומי, על אופן קידום השוויון המגדרי בליבת העשייה של משרדם. החלטת הממשלה נועדה להטמיע בישראל מדיניות לקידום אינטרסים של שוויון מגדרי, ברוח המלצות החלטה מס' 1325 של מועצת הביטחון של האו"ם משנת 2000. עיקרי החלטת האו"ם עסקו בביטחונן של נשים במצבים של סכסוך מזוין, ובישראל יעד זה תורגם לקידום ייצוג של נשים במוקדי קבלת ההחלטות.
מה קורה עם זה?
נכון לאוגוסט 2017, החלטת הממשלה לא יושמה. הדבר קשור בעובדה שרק החודש, לאחר שנה וחצי שפעלה הרשות לקידום מעמד האישה ללא מנהלת, מונתה לתפקיד אוה מדז'יבוז, והיא צפויה להיכנס לתפקיד בראשית אוקטובר.
העיכוב נבע מחילוקי דעות סביב מינויה של מנהלת חדשה לרשות מאז סיימה את תפקידה ורד סוויד בינואר 2016, כשגילה גמליאל, השרה לשוויון חברתי, התעקשה על מועמדת אחרת שלא אושרה על ידי נציבות שירות המדינה. בפועל, שותקה פעילותה של הרשות לקידום מעמד האישה, והיא לא תפקדה במשך חודשים ארוכים, מכאן שגם החלטת הממשלה לא יושמה.