מה הוחלט?
באפריל 2008 אישרה הכנסת את "חוק זכויות תלמידים עם לקות למידה במוסדות על תיכוניים". החוק קובע את זכותם של סטודנטים על לקויות למידה להתאמות במסגרת הליך הקבלה למוסדות על תיכוניים ובמסגרת לימודיו. סעיפים 4, 4א ו-6 לחוק מטילים על שר החינוך, בהתייעצות עם הגורמים הרלוונטיים, לקבוע בתקנות את ההוראות הנדרשות לשילוב סטודנטים עם לקויות למידה וכן לקבוע מהו "אבחון מוכר" ומיהו "מאבחן מוכר" לצורך יישום החוק. סעיף 13 לחוק קבע כי תקנות ראשונות לפי חוק זה יובאו לאישור ועדת החינוך של הכנסת בתוך תשעה חודשים (ינואר 2009).
בשנת 2014, לאחר שטרם פורסמו התקנות מכוחו, תוקן החוק ונקבע כי התקנות מכוחו יובאו לוועדה עד לדצמבר 2014.
משלא אושרו התקנות במועד, נכללו תקנות חוק זכויות תלמידים עם לקות למידה בהחלטת ממשלה 2588 ל״צמצום מספר של תקנות חובה שטרם הותקנו״ מחודש אפריל 2017. החלטה זו התבססה על הצורך הדחוף להתקין תקנות שמשרדי ממשלה הזניחו במשך שנים. החלטת הממשלה קבעה כי התקנות הנוגעות להתאמות הנדרשות יפורסמו או יובאו לאישור הכנסת עד דצמבר 2017, כי התקנות הנוגעות לאבחון ומאבחן מוכר יושלמו עד יוני 2018 וכי תקנות נוספות, הנוגעות להתאמות נדרשות במוסדות נוספים, יושלמו עד ספטמבר 2018.
דו"ח זה נכתב על ידי עמרי פולצ'ק, תחיקירן בתכנית המוניטור, בלווי והנחיה של נעה רוזנפלד, תחום ממשל במרכז להעצמת האזרח
מה קורה עם זה?
נכון לאוגוסט 2018, טרם פורסמו או הועברו לכנסת תקנות מכוח חוק זכויות תלמידים עם לקות למידה, וזאת על אף לוחות הזמנים שנקבעו בחוק ובהחלטה 2588 מאפריל 2017.