א. מתוקף הסמכות הקבועה בסעיף 39 לחוק-יסוד: הממשלה, להתקין תקנות שעת חירום (דיון בבתי הדין לפי חוק הכניסה לישראל בשל התפשטות נגיף הקורונה), התש"ף-2020, בנוסח שלהלן.
ב. בהתאם להוראת סעיף 39 האמור, להניח את התקנות על שולחן ועדת החוץ והביטחון של הכנסת סמוך ככל האפשר לאחר התקנתן.
ג. התקנות תיכנסנה לתוקף עם פרסומן ברשומות.
ההחלטה התקבלה בהתאם לסעיף 19(א) בתקנון לעבודת הממשלה.
להלן נוסח התקנות:
תקנות שעת חירום (דיון בבתי הדין לפי חוק הכניסה לישראל בשל התפשטות נגיף הקורונה), התש"ף-2020
בתוקף סמכותה לפי סעיף 39 לחוק-יסוד: הממשלה , מתקינה הממשלה תקנות שעת חירום אלה:
תיקון חוק הכניסה לישראל
10. בתקופת תוקפן של תקנות שעת חירום אלה, יקראו כאילו בחוק הכניסה לישראל –
(1) אחרי סעיף 13כ2 בא:
" דיון באמצעים טכנולוגיים 13כ3. (א) על אף האמור בסעיפים 13יד ו-13כ לחוק הכניסה לישראל, אם לא ניתן לקיים דיון בנוכחות המוחזק במשמורת, יתקיים הדיון שלא בנוכחותו אלא בהשתתפותו באמצעות מכשירים טכנולוגיים שמאפשרים העברת קול וככל האפשר גם העברת תמונה, בזמן אמת (בסעיף זה – דיון באמצעים טכנולוגיים); האמור בסעיף קטן זה לעניין דיון באמצעים טכנולוגיים, יחול גם על משוחרר בערובה שביקש להיות נוכח בדיון.
(ב) דיון באמצעים טכנולוגיים ייעשה באופן שימזער ככל האפשר את הפגיעה במוחזק במשמורת או במשוחרר בערובה בשל כך שאינו נוכח בדיון, וייעשה בדרך המאפשרת ככל הניתן כי המוחזק במשמורת או המשוחרר בערובה ומייצגו, הדיין, המשיב וכל אדם אחר שהשתתפותו בדיון נדרשת, ישמעו זה את זה, ואם אפשר גם יראו זה את זה, במהלך הדיון, והכל בהתאם למכשיר הטכנולוגי שבאמצעותו יתקיים הדיון (בסעיף זה-אמצעי טכנולוגי).
(ג) סרב המוחזק במשמורת או המשוחרר בערובה להשתתף בדיון באמצעים טכנולוגיים, או שחלה עליו חובת בידוד מכוח צו בריאות העם (נגיף קורונה החדש)(בידוד בית והוראות שונות)(הוראת שעה), התש"ף-2020 ובשל כך אינו יכול להשתתף בדיון באמצעים טכנולוגיים, רשאי בית הדין לקיים את הדיון בהיעדרו.
(ד) אין באמור בסעיף זה כדי לגרוע מהוראות סעיף 27 לחוק בתי דין מינהליים וסעיף 13כ לחוק זה לעניין ייצוג בפני בית הדין.
(ה) היה המוחזק במשמורת או המשוחרר בערובה מיוצג, תתאפשר שיחה חסויה בינו לבין מייצגו סמוך לפני הדיון באמצעים הטכנולוגיים, במהלכו ומיד לאחריו.
(ו) במקרים המאפשרים זאת, יתקיים הדיון באמצעים הטכנולוגיים בנוכחות המוחזק במשמורת או המשוחרר בערובה, והשימוש באמצעים הטכנולוגיים ייעשה לצורך השתתפות של מייצג או אדם אחר שהשתתפותו נדרשת, באופן שימזער ככל האפשר את הפגיעה הנגרמת בשל כך שהדיון מתקיים שלא בנוכחותם.
(ז) ראש בית הדין מוסמך לקבוע הוראות לעניין האמצעי הטכנולוגי הנבחר לפי הוראות סעיף זה ולעניין אופן השימוש בו."
(2) אחרי סעיף 13כו בא:
"דיון באמצעים טכנולוגיים" 13כו1 (א) בית הדין רשאי להורות כי דיון המתקיים לפי תקנה 3 לתקנות הכניסה לישראל (סדרי דין במצב חירום מיוחד בבית דין לעררים), התש"ף–2020, יתקיים באמצעות מכשירים טכנולוגיים שמאפשרים העברת קול וככל האפשר גם העברת תמונה, בזמן אמת (בתקנה זו – דיון באמצעים טכנולוגיים).
(ב) דיון באמצעים טכנולוגיים ייעשה באופן שימזער ככל האפשר את הפגיעה בעורר בשל כך שאינו נוכח בדיון, ויתקיים, ככל הניתן, בדרך שתבטיח כי העורר ומייצגו, הדיין, המשיב וכל אדם אחר שהשתתפותו בדיון נדרשת, ישמעו זה את זה, ואם אפשר גם יראו זה את זה, במהלך הדיון, והכל בהתאם למכשיר הטכנולוגי שבאמצעותו יתקיים הדיון (בסעיף זה – אמצעי טכנולוגי).
(ג) סרב העורר להשתתף בדיון באמצעים טכנולוגיים או שחלה עליו חובת בידוד מכוח צו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש)(בידוד בית והוראות שונות)(הוראת שעה), התש"ף-2020 ובשל כך אינו יכול להשתתף בדיון באמצעים טכנולוגיים, רשאי בית הדין לקיים את הדיון בהיעדרו.
(ד) אין באמור בתקנה זו כדי לגרוע מהוראות סעיף 27 לחוק בתי דין מינהליים, לעניין ייצוג בפני בית הדין.
(ה) היה העורר מיוצג, תתאפשר שיחה חסויה בינו לבין מייצגו סמוך לפני הדיון באמצעים הטכנולוגיים, במהלכו ומיד לאחריו.
(ו) ראש בית הדין מוסמך לקבוע הוראות לעניין האמצעי הטכנולוגי הנבחר לפי הוראות סעיף זה ולעניין אופן השימוש בו."
___ באדר התש"ף
(___ במרס 2020)
בנימין נתניהו
ראש הממשלה