מה הוחלט?
א. להתקין את תקנות סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה) (חובת ביצוע בדיקה בכניסה לישראל), התשפ"א-2021 (להלן – התקנות) בנוסח שלהלן.
ב. להביא את התקנות לאישור ועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת (להלן – הוועדה) בליווי דברי הסבר והתשתית העובדתית שבבסיס ההצעה להתקין את התקנות, כאמור בחוק סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה), התש"ף-2020.
ג. לפרסם את התקנות בהתאם להחלטת הוועדה. ככל שלא תתקבל החלטה של הוועדה בתוך 24 שעות מהמועד שהוגש להן לעניין אישור התקנות – לפרסם את התקנות ברשומות.
ד. בהתאם להחלטת הממשלה מס' 264 מיום 26.7.2020, ההחלטה היא על דעת הממשלה.
ההחלטה התקבלה בהתאם לסעיף 38(א) בתקנון לעבודת הממשלה.
להלן נוסח התקנות:
תקנות סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה) (חובת ביצוע בדיקה בכניסה לישראל), התשפ"א – 2021
בתוקף סמכותה לפי סעיפים 4, 7א(א)(2), ו- 23 עד 25 לחוק סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה), התש"ף – 2020 (להלן – החוק), [ובאישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת/ ולאחר שהתקיים האמור בסעיף 4(ד)(2)(א) לחוק], מתקינה הממשלה תקנות אלה:
פרק א': הגדרות ופרשנות
הגדרות ופרשנות
1.
בתקנות אלה –
"בדיקה" – בדיקת קורונה שבוצעה בשיטת PCR או בדיקה מסוג נוסף שיקבע המנהל בהוראות לפי סעיף 20 לפקודת בריאות העם;
"מעבר גבול ימי" – נמל שנקבע כתחנת גבול;
"שדה תעופה בין-לאומי" – שדה תעופה שנקבע כתחנת גבול;
"תחנת גבול" – תחנת גבול לפי צו הכניסה לישראל (תחנות גבול), התשמ"ז- 1987.
פרק ב': חובת ביצוע בדיקות
חובת ביצוע בדיקה לפני הכניסה לישראל
2.
מבלי לגרוע מתקנה 30(א)(3) לתקנות סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה) (הגבלות על הפעלת שדות תעופה וטיסות) התש"ף–2020 ומתקנות סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה) (הגבלת היציאה מישראל והכניסה אליה), התשפ"א – 2021, אדם ששהה מעל 72 שעות מחוץ לישראל לא ייכנס לישראל דרך תחנת גבול שאינה בשדה תעופה בין- לאומי, ללא –
(1) שיש בידיו ממצא שלילי בבדיקה שביצע במהלך 72 השעות שקדמו למועד כניסתו לישראל או אם נכנס לישראל במעבר גבול ימי – במהלך 72 השעות שקדמו ליציאתו מהמדינה האחרת; אישור כאמור יוצג לקצין ביקורת הגבולות;
(2) על אף האמור בפסקה (1) ועדת חריגים הכוללת את ראש רשות האוכלוסין וההגירה, המנהל הכללי של משרד הבריאות והמנהל הכללי של משרד החוץ או נציגיהם, רשאית לאשר בקשה של אדם להיכנס לישראל דרך תחנת גבול כאמור, גם אם לא הציג ממצא שלילי כאמור אם שוכנעה כי צורך הומניטרי או צורך אישי מיוחד מצדיק זאת, ובכלל זאת אם קיים קושי ממשי של העדר נגישות לבדיקות במדינה ממנה הוא מגיע לישראל; החלטה לעניין אישור כאמור תהיה בכתב ומנומקת;
(3) על אף בפסקאות (1) ו- (2) המנהל הכללי של משרד הבריאות רשאי לאשר בקשה של אדם להיכנס לישראל דרך תחנת גבול אם הציג ממצא חיובי בנסיבות מיוחדות אם שוכנע כי צורך הומניטרי או צורך אישי מיוחד מצדיק זאת, ולפי תנאי האישור.
חובת ביצוע בדיקה לאחר הכניסה לישראל
(א) אדם הנכנס לישראל יבצע עם כניסתו לישראל בדיקה במקום שהורה לו מפעיל תחנת הגבול; מפעיל תחנת הגבול יקצה מקום בתחנת הגבול לביצוע בדיקה כאמור.
(ב) על אף האמור בתקנת משנה (א), בתחנת גבול שהמנהל הודיע כי אין אפשרות לבצע בה בדיקה, בתקופת תוקפה של הכרזת סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה)(בידוד של אדם שנכנס לישראל בנסיבות מיוחדות)(מס' 5) (תיקון), התשפ"א-2021 אדם החייב בבידוד במקום בידוד מטעם המדינה יבצע את הבדיקה במקום לבידוד מטעם המדינה שהורה לו מפעיל מקום הבידוד מטעם המדינה ובמועד שהורה; מפעיל מקום לבידוד מטעם המדינה יקצה מקום במקום בידוד מטעם המדינה לביצוע בדיקה כאמור; הודעת המנהל כאמור תפורסם באתר האינטרנט של משרד הבריאות, משרד החוץ משרד הפנים ומשרד ראש הממשלה.
פרק ג': הוראות כלליות ועונשין
עונשין
3.
העושה אחד מאלה דינו קנס לפי סעיף 61(א)(1) לחוק העונשין:
(1) אדם ששהה מעל 72 שעות מחוץ לישראל, ונכנס לישראל מבלי שיש בידיו ממצא שלילי בבדיקה שביצע במהלך 72 השעות שקדמו למועד כניסתו לישראל או אישור אחר כמפורט בתקנה 2, ובניגוד לאמור בתקנה האמורה;
(2) אדם הנכנס לישראל שלא ביצע בדיקה במעבר גבול או במקום לבידוד מטעם המדינה בניגוד לתקנה 3.
עבירות מנהליות
4.
(א) העבירות המנויות בתקנה 4 המפורטות בטור א' בטבלה שלהלן, הן עבירות מנהליות שניתן להטיל בשלן קנס מנהלי קצוב, כמפורט בטור ב' בטבלה שלהלן –
מס"ד |
טור א' |
טור ב' |
|
העבירה |
סכום בשקלים |
(1) |
4(1) |
2,500 |
(2) |
4(2) |
3,500 |
(ב) הקנס המנהלי הקצוב לעבירה מינהלית חוזרת כמשמעותה בסעיף 2(ג) לחוק העבירות המנהליות, התשמ"ו-1985 (להלן בתקנה זו – חוק העבירות המינהליות), יהיה כפל הקנס המינהלי האמור בתקנת משנה (א).
(ג) הקנס המינהלי הקצוב לעבירה מינהלית נמשכת יהיה בשיעור חמישית מהקנס הקבוע בתקנת משנה (א), לכל יום שבו נמשכת העבירה לאחר המועד שנקבע בהתראה כאמור בסעיף 8(ב1) לחוק העבירות המינהליות.
הגורם המוסמך להטלת קנס מינהלי
5.
הגורם המוסמך להטיל קנס מינהלי לפי תקנות אלה, הוא כל אחד מאלה:
(1) שוטר;
(2) מפקח שהוא עובד המדינה שנתונות לו סמכויות פיקוח לפי כל דין.
סמכויות שוטר
6.
לשם אכיפת ההוראות לפי תקנות אלה, תהיה לשוטר סמכות להורות לכל אדם לפעול לפי התקנות או להפסיק פעילות בניגוד להן.
תחילה
7.
תחילתה של תקנה 2 ביום ב' באדר התשפ"א (14 בפברואר 2021).
תוקף
8.
תוקפן של תקנות אלה, עד יום כ"ה באדר התשפ"א (9 במרס 2021).
__________
בנימין נתניהו
ראש הממשלה
הממשלה מרחיבה פעם נוספת החלטות שכבר קיבלה בעבר בנוגע לדינם של המגיעים לארץ בתקופת נגיף הקורונה.
מטרת ההנחיות לוודא כי המדינה נערכת להתפשטות מוטציות הקורונה ממדינות שונות בחו"ל.