במטרה ליעל את גביית הבלו על הדלק בישראל, להגביר את האכיפה ולשפר את ההרתעה, לבצע את התיקונים הבאים בחוק הבלו על הדלק, תשי"ח–1958(להלן-החוק):
1 . לקבוע כי סעיף 15 לחוק המחייב "יצרני דלק" בקבלת רישיון הניתן על ידי המנהל יחול גם על מפעילי מתקנים בהם מיוצר דלק ובמקביל לקבוע בסעיף 16 כי מפעילי המתקנים חייבים גם הם באישור על מקום הייצור.
2 . לתקן את סעיף 15 לחוק ולמחוק ממנו את המילים "ולא יעסוק במכירתו".
3 . לתקן את הוראות חוק הבלו על מנת ליצור את ההבחנה הנדרשת בין יצרני דלק למפעילי מתקן ייצור, כדלקמן:
א. לתקן את סעיף ההגדרות לחוק ולקבוע כי "בעל רישיון בלו" הוא כל אדם אשר ניתן לו רישיון לפי סעיף 15 לחוק.
ב. לתקן את סעיף 21(ד) לחוק ולקבוע כי "חייב בדיווח" הוא "בעל רישיון בלו" וכן משתמש בדלק, שניתן עליו פטור או הישבון, כאמור באותו סעיף.
ג. לתקן את סעיף 21(ג) לחוק כך שכפל הבלו הקבוע בו יוטל גם על בעלי רישיון שהם מפעילי מתקנים ובנוסף למחוק את המילים "לפי פנקסי העסק" מהסעיף, לתקן את סעיף 18(ג) לחוק ולקבוע כי כפל הבלו יוטל על בעלי רישיון שהם מפעילי מתקנים, במקרים של הוצאת דלק ממקום ייצור אשר נעשתה תוך הפרת הוראות סעיף 18 לחוק.
ד. לתקן את סעיף 31 לחוק, כך שיחול גם על מפעילי מתקנים.
4 . לקבוע באופן פרטני מועדים לחיוב במס וכן את זהות החייבים במס כדלקמן:
א. הוצא דלק ממקום ייצור על ידי יצרן דלק – ישולם הבלו בעת הוצאתו ממקום הייצור על ידי יצרן הדלק. המנהל רשאי לקבוע כי אם הוזרם הדלק בצנרת למקום ייצור אחר שאישר לעניין זה, ישולם הבלו בעת הוצאת הדלק ממקום הייצור אליו הוזרם הדלק על ידי יצרן הדלק אשר הוציא את הדלק ממקום הייצור.
ב. נעשה שימוש בדלק בתוך מקום ייצור, למעט שימוש בדרך של עיבוד הדלק לסוג אחר של דלק חב בלו, ישולם הבלו בעת השימוש בדלק על ידי מי שעשה בו שימוש.
5 . לקבוע כי על אף הסדר הדחייה בתשלום הבלו אותו רשאי המנהל לקבוע לפי סעיף 4(ב) לחוק, כי במידה ונמצא חשש לתשלום הבלו במועד שנקבע, רשאי הוא לאסור הוצאת דלק ממקום ייצור בדחיית תשלום הבלו, עד להסרת החשש כאמור, באמצעות הוראה לבעלי רישיון בלו – יצרן דלק או מפעיל מתקן בו מיוצר דלק. הוטל איסור כאמור, תתאפשר הוצאת דלק רק לאחר אישור המנהל כי הבלו עליו שולם.
6 . לקבוע כי המנהל רשאי להטיל עיצום כספי, בכל אחד מן המקרים הבאים:
א. ייצר אדם דלק או הפעיל מתקן בו מיוצר דלק ללא קבלת רישיון מאת מנהל רשות המסים יוטל עליו עיצום בשיעור כפל בלו או 25,000 ₪, לפי הגבוה מביניהם.
ב. הגיש אדם למנהל בקשה לפטור מבלו או להישבון בלו המכילה פרט שאינו נכון, או אינו מדויק, ללא הצדק סביר, עליו הסתמך המנהל במתן פטור או הישבון, או שהייתה הבקשה נסמכת על פרט כאמור, יוטל עיצום כספי בשיעור כפל בלו על מגיש הבקשה לפטור או הישבון, לפי העניין.
7 . לקבוע כי תוארך התקופה בה ניתן להגיש בקשות להישבון בלו לרשות המסים, לפי סעיף 9(ד) לחוק בששה חודשים נוספים ובמקביל תבוטל התקופה אשר ניתן להאריך "מטעמים מיוחדים".
8 . לקבוע הוראת ענישה מורחבת בסעיף 26 לחוק הבלו על הדלק, במתכונת דומה להוראת סעיף 117 לחוק מע"מ:
א. אדם שהפר הוראה מהוראות המפורטות להלן דינו – מאסר שנה או קנס לפי סעיף 61(א)(2) לחוק העונשין או כפל בלו, לפי הגבוה:
1) ביצע פעילות החייבת ברישיון לפי סעיף 15 מבלי שקיבל רישיון לכך מהמנהל, או לאחר שצומצם, בוטל או הותלה רשיונו, או ללא אישור המנהל לפי סעיף 16.
2) השתמש בדלק שניתן עליו פטור, החזר או הישבון, שלא למטרה לה ניתן הפטור, ההחזר או ההישבון.
3) מסר ידיעה לא נכונה או לא מדויקת בלא הסבר סביר או שמסר דוח או מסמך אחר הכוללים ידיעה כאמור.
4) לא הגיש במועד דוח שיש להגישו לפי חוק זה או לפי תקנות שהותקנו לפיו.
5) סירב או נמנע למסור ידיעה, מסמך, פנקס או דומה שהוא היה חייב למסרם, לאחר שנדרש לעשות כן.
6) הפריע לאדם לבצע את המוטל עליו מכוח חוק זה או מנע זאת ממנו.
ב. אדם שעשה מעשה מן המעשים המפורטים להלן במטרה להתחמק או להשתמט מתשלום בלו או במטרה לקבל שלא כדין פטור מבלו, החזר או הישבון, דינו – מאסר 5 שנים או כפל הקנס הקבוע בסעיף 61(א)(4) לחוק העונשין או פי שלושה מן הבלו החל על הדלק שבו נעברה העבירה, לפי הגבוה:
1) ביצע פעילות החייבת ברישיון לפי סעיף 15 מבלי שקיבל רישיון לכך מהמנהל, או לאחר שצומצם, הותלה או בוטל רישיונו, או ללא אישור המנהל לפי סעיף 16.
2) השתמש בדלק שניתן עליו פטור, החזר או הישבון, שלא למטרה לה ניתן הפטור, ההחזר או ההישבון.
3) מסר ידיעה כוזבת או מסר דוח או מסמך אחר הכוללים ידיעה כאמור.
4) הוציא דלק ממקום ייצור מבלי ששילם בלו בו היה חייב במועד שנקבע.
9 . לתקן את סעיף 23 לחוק הבלו (סמכויות עזר) ולקבוע כי בהתקיים חשד לביצוע עבירות לפי חוק הבלו יהיו נתונות למי שהוסמכו לחקור עבירות לפי חוק הבלו, בנוסף לסמכויות המפורטות בחוק, הסמכויות שלהלן:
א. לבקש מבית המשפט צו חיפוש לפי סעיף 23 לפקודת מעצר וחיפוש ולהחיל את הוראות הפרק השלישי לפקודת מעצר וחיפוש.
ב. סמכויות עיכוב ומעצר הנתונות לשוטר לפי חוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), התשנ"ו-1996, בשינויים המחוייבים. סמכויות אלו יוסדרו במסגרת חקיקה נפרדת.
10 . לתקן את סעיף 25 לחוק הבלו (סייג לתפיסה וחסימה) ולקבוע כי על תפיסה וחילוט חפצים יחולו הוראות הפרק הרביעי בפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש), תשכ"ט-1969.