לרגל ציון יום העצמאות ה-70 למדינת ישראל, מתוך הכרה והוקרה של תפקידם של בני דור תש"ח, מנהיגים, לוחמים ואזרחים כאחד, בהקמת המדינה ובבניינה ומתוך רצון לשמר, לשקם, להנציח ולהנחיל את פועלם באמצעות השקעה ממשלתית בנכסי מורשת לאומית המביאים לידי ביטוי את פועלם וערכיהם:
א. לאמץ את החלטת ועדת ההיגוי של אגף מורשת במשרד ירושלים ומורשת (להלן – המשרד) לכלול בתוכנית העבודה של האגף לשנת 2018 את מיזמי המורשת הבאים, מבין מיזמי המורשת שאושרו על ידה היות שנמצאו ראויים וזמינים לביצוע, ולהנחות את המשרד לקדם את ביצוע עבודות הפיתוח והשדרוג במיזמים אלה:
1. מוזיאון האצ"ל בשוני – חידוש המוזיאון והתצוגות והנגשתו לקהל הרחב בסכום של 4 מלש"ח מתוך תקציב המשרד, זאת לצד השקעת אגף מורשת במוזיאוני משרד הביטחון לתולדות הכוח המגן העברי בארץ ישראל, ובכללם מוזיאון ההגנה, מוזיאון הלח"י, מוזיאון האצ"ל בתש"ח ומוזיאון אסירי המחתרות.
2. אום רשרש – הקמת מרכז מורשת המספר את סיפור כיבוש אילת בשנת 1948 בסכום של 3 מלש"ח מתוך תקציב המשרד.
3. בית בן גוריון – תכנון, פיתוח והרחבת בית בן גוריון וכן פיתוח תוכן לתצוגה בסכום של 1 מלש"ח מתוך תקציב המשרד.
4. בית ויצמן – הפקת סרט חדש על תרומתו של חיים ויצמן להקמת המדינה ולמדע בסכום של 450 אש"ח מתוך תקציב המשרד.
5. מוזיאון הרכבל – שדרוג המוזיאון וחידוש התצוגות על מנת לספר את סיפורו של הרובע היהודי ושל הכוחות הלוחמים הנצורים במלחמת השחרור וכן את סיפורו של הר ציון בהקשרו היהודי ובהקשר למלחמות המאה ה-20 בסכום של 600 אש"ח מתוך תקציב המשרד.
6. מרכז מורשת הנח"ל להתיישבות – פיתוח אתר ההנצחה לחללי הנח"ל כך שיהווה מרכז לתולדות הנח"ל ותרומתו להתיישבות במדינה בסכום של 1 מלש"ח מתוך תקציב המשרד.
7. מרכז למורשת ההתיישבות החקלאית בנגב בנחל עוז – הקמת מוזיאון ומרכז מבקרים בחדר האוכל הישן של קיבוץ נחל עוז על מנת לספר את סיפורו של נחל עוז תוך התמקדות בנושא גידולי השדה ותרומת החקלאות בקביעת גבולות המדינה, בסכום של 1 מלש"ח מתוך תקציב המשרד.
ב. ככל שיידרשו התאמות תקציביות של הסכומים המשוערים הנקובים לעיל, הן תאושרנה על ידי ועדת ההיגוי של האגף. ביצוע המיזמים לרבות ההתאמות התקציביות, אם יאושרו, ייעשה בהתאם ובכפוף לנוהלי האגף ולכל דין, לרבות דיני המכרזים.