בהתאם לחוק יסוד: ירושלים בירת ישראל, הקובע כי לירושלים יינתנו עדיפויות מיוחדות בפעילויות של רשויות המדינה לפיתוחה בנושאי משק וכלכלה ובנושאים אחרים ובמטרה לשפר ולחזק את היכולת לספק לציבור הרחב שירותים בתחומים מגוונים:
א. להנחות את יו"ר מועצת מקרקעי ישראל להביא לדיון במועצה הצעת החלטה להקצאת זכויות בחוזה חכירה בדמי חכירה סמליים לעיריית ירושלים בנכסים המפורטים להלן, ובהתאם לתנאים המפורטים להלן:
1. הקצאת נכס בשטח של כ-392 מ"ר הנמצא בקומה השנייה של הבניין הידוע בשם "מוזיאון איטליה" (גוש 30049, חלק מחלקה 283) למטרת מוקד עירוני לתרבות, בכפוף לפינוי שטח של כל-240 מ"ר הידוע כ"מרכז לתרבויות", הנמצא בחלקה 279 בגוש 30049.
2. הקצאת נכס בשטח של כ-1,215 מ"ר במרכז העיר ירושלים, בסמוך ל"מתחם מנורה", המסומן בתכנית 7598 כמגרש המצוי בחלק מחלקה 4 בגוש שומה 30109, למטרת הקמת מוסדות ציבור, מעונות סטודנטים או דיור בהישג יד להשכרה, כהגדרתו בתקנות התכנון והבנייה (אישור מטרה ציבורית), התשע"ה-2014, לאחר שתירשמנה הזכויות בפנקסי המקרקעין ע"ש רשות הפיתוח.
3. הקצאת נכס בשטח של כ-2,636 מ"ר, הנמצא במתחם "מנחם משיב" בשכונת רוממה, הידוע כחלקה 10 בגוש 30298, למטרת פיתוח מבני ציבור .
4. לבחון את האפשרות להחכיר לעיריית ירושלים, בפטור ממכרז ובדמי חכירה סמליים, שטח של כ-1,325 מ"ר, בשכונת גבעת מרדכי, המסומן כתא שטח 2 בתכנית מק/14051 וידוע כחלק מחלקה 132 בגוש 30184, למטרת מבני ציבור, חינוך וקהילה עירוניים.
ב. להנחות את יו"ר מועצת מקרקעי ישראל להביא לפני המועצה הצעת החלטה לפטור את ביה"ח הרצוג לבריאות הנפש והגריאטריה (עמותת עזרת נשים בי"ח ע"ש הרבנית הרצוג, ע"ר), מתשלום דמי היתר ודמי חכירה עד תום תקופת החכירה בגין מקרקעין בשטח של
כ-56,908 מ"ר, הכלולים בחוזה חכירה למטרת בית חולים לחולי נפש וגריאטריה וידועים כחלקות 118 ו-119 בגוש 30186 וחלקה 84 בגוש 30254.
ג. על הקצאת הנכסים הנזכרים לעיל יחולו הכללים הבאים:
1. מקום שבו ייעוד הקרקע איננו לייעוד לצרכי ציבור כהגדרתם בסעיף 188(ב) לחוק התכנון והבנייה, התשכ"ה-1965 או מקום שבו נדרשת תכנית לשם הסדרת השימוש המבוקש, תקדם העירייה בתיאום עם רשות מקרקעי ישראל ותביא לאישורה של תכנית מתאימה וזאת כתנאי להקצאת המקרקעין.
2. בנכסים המבונים שבהם יאושר היתר לשימוש חורג ע"י הוועדות המוסמכות, תתאפשר הרשאת שימוש בהתאם להיתר.
3. מקום שבו אין דרכי גישה סטטוטוריות למגרש, תקדם העירייה תכנית בהתאם.
4. בגין תוספת זכויות ו/או שימושים סחירים, תחויב העירייה/העמותה, לפי העניין, בתשלום דמי חכירה מהוונים מלאים לרשות מקרקעי ישראל בשיעור אשר יהא נהוג באותו אזור, בהתאם לשימוש ו/או הייעוד בקרקע ובהתאם לנהלי הרשות.
5. הממשלה רושמת את התחייבויותיהן של עיריית ירושלים והעמותה, לפי העניין, לשמור על ייעוד המקרקעין שהוחכרו להן למטרות האמורות לעיל ואלו בלבד למשך כל תקופת החכירה ולכל תקופה נוספת, ככל שתוארך החכירה.
6. העירייה או העמותה, לפי העניין, תתחייב, במסגרת התנאים המיוחדים שבחוזה החכירה, להשיב את הקרקע לרשות מקרקעי ישראל אם יפסיקו המקרקעין לשמש למטרות המנויות לעיל מכל סיבה שהיא. במקרה זה לא תהיה המשיבה זכאית לכל פיצוי או החזר הוצאות או השקעות מהרשות.
7. תוקף החלטות מועצת מקרקעי ישראל או רשות מקרקעי ישראל שיתקבלו מכוח החלטה זו יהיה לחמש שנים מיום קבלת החלטת הממשלה. ככל שלא יושלמו ההליכים המפורטים שלעיל, יבוטלו ההחלטות האמורות.
ד. החלטה זו תבוצע בהתאם להוראות כל דין לרבות חוק חובת המכרזים, התשנ"ב–1992 ותקנותיו, החלטות מועצת מקרקעי ישראל ונהלי רשות מקרקעי ישראל וכן כל הוראה או נוהל החלים על העירייה, לפי העניין.
ה. לקראת יום ירושלים התשע"ח יקדמו המשרדים הנוגעים בדבר עבודת מטה לבחינת נושא ההטבות בתחום המקרקעין בירושלים.