א. בשל הצורך לוודא רציפות תפקודית של ענף הבנייה במדינה בתקופת מלחמת "חרבות ברזל" ולאפשר את הפעילות באתרי הבנייה באמצעות הבאה מידית של עובדי בניין זרים לישראל, בהמשך להחלטת הממשלה מספר 1002 מיום 27 באוקטובר 2023 שעניינה "הגדלת מכסות עובדים זרים בענף הבנייה בעקבות מלחמת חרבות ברזל ותיקון החלטות ממשלה" (להלן – החלטה 1002) ובמקביל להמשך פעילות משרדי הממשלה המוסמכים גם בעת הזאת ליישם הסכמים בילטראליים קיימים ולהתקשר בהסדרים בילטראליים חדשים עם מדינות מוצא בהליך מהיר, לתקן את החלטה 1002 כך שלאחר סעיף 8 יתווסף סעיף 8א:
"8א. להטיל על רשות האוכלוסין וההגירה להתיר כניסתם לישראל של עד 10,000 עובדים זרים מחו"ל באמצעות תאגידי הבניין בעלי היתרים לפי סעיף 10 לחוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם, התשל"ו-1996, להעסקת עובדי בניין זרים (להלן: תאגידי בניין) וזאת גם אם עובדים אלו יגויסו שלא במסגרת הסכם בילטראלי, במהלך תקופה של 90 ימים ממועד הכניסה לתוקף של החלטה זו. הבאתם והעסקתם של העובדים הזרים באמצעות תאגידי הבניין תיעשה בהתאם לתנאים שיקבע מנהל רשות האוכלוסין וההגירה וממדינות שיאושרו על ידיו לצורך כך ובכפוף לעמידה בכל נוהלי רשות האוכלוסין וההגירה והוראות הדין בקשר להעסקת עובדי בניין זרים. יובהר כי עובדים שיגיעו לישראל לפי פסקה זו יהיו חלק מהמכסה הממשלתית המרבית הקיימת לענף הבנייה.
1. העובדים הזרים אשר יגויסו במסגרת סעיף זה ייבחנו מקצועית על פי מתווה לבדיקת כישוריהם ומיומנותם שייקבע על ידי משרד הבינוי והשיכון ויכלול מנגנון בקרה שיבטיח הגעתם של עובדי בניין מיומנים לעבודה בענף הבניין בישראל.
2. המדינות שמהן תתאפשר הבאתם של עובדים זרים לפי מתווה זה ייקבעו על ידי מנהל רשות האוכלוסין וההגירה.
3. מנהל רשות האוכלוסין וההגירה יקבע, בין היתר, תנאים שמטרתם לוודא שהעובדים הזרים קיבלו מידע בשפה שהם מבינים בעניין זכויותיהם וחובותיהם בישראל, לרבות פרטי הקשר עם מרכז הפניות לעובדים זרים של רשות האוכלוסין וההגירה ושל ממונה זכויות העבודה של העובדים הזרים במשרד העבודה, לשאלות או תלונות העובדים בשפה שהם מבינים; בעניין היות מדינת ישראל במלחמה; האיסור על גבייה תשלומים שלא כדין מעובדים זרים, והכול באמצעות בין השאר הצגת מסמכים המעידים כי לא נגבו דמי תיווך אסורים לרבות באמצעות הגשת תצהיר בעניין זה וכן התחייבות התאגידים כי פעלו לפי המתווה שנקבע על ידי משרד הבינוי והשיכון בעניין הליך מיון מקצועי וכי לא גבו תשלום בעד הליך זה.
4. ככל שיתברר כי קיים מאגר זמין של עובדים זרים לענף הבניין הניתנים להזמנה לישראל באמצעות תאגידי הבניין לאחר שמוינו בהתאם להסכם או הסדר בילטראלי ואשר לא הוזמנו על ידי תאגידי הבניין במלואו, מנהל רשות האוכלוסין וההגירה יתעדף כניסת עובדים מתוך המאגר כאמור.
5. רשות האוכלוסין וההגירה תהיה רשאית להאריך את תוקף רישיונות העבודה שיינתנו לעובדים הזרים שייכנסו כדין לעבודה בישראל לפי החלטה זו במשך תקופות של עד 63 חודשים ממועד כניסתם, בכפוף לכלל ההוראות והסמכויות לפי חוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1951, התקנות שהותקנו מכוחו ונוהלי רשות האוכלוסין וההגירה."
ב. למען הסר ספק, יודגש כי כניסתם, שהייתם ועבודתם של עובדים זרים מהווים נושא הנתון לשינויים והמושפעים מאירועים ושיקולים שונים, בין היתר מדיניותה של הממשלה, מצב חירום לאומי, מגפות, מלחמות, הצורך בהסכמה של העובדים ושל המעסיקים בכל הקשור לעבודה בישראל ו/או להמשך עבודה כאמור כמו גם לקיומו של משא ומתן מורכב בין מדינות ולמפגש רצונות בין המדינות באשר להסדרת הגעתם של עובדים זרים באמצעות הסכמים בילטראליים ובאופן התואם את הדין ואת המדיניות בישראל להסדרת הגעת עובדים תוך צמצום תופעת גביית דמי תיווך ומניעת סחר בבני אדם וכיוצא בזה ואין באמור בהחלטה זו לגבי מתן היתר להעסקת עובדים זרים וכן אין בהארכת רישיונותיהם של העובדים זרים משום הבטחה או התחייבות לאדם או לגוף כלשהו לגבי שהייתם, כניסתם לישראל או עבודתם של מספר מסוים של עובדים זרים בתקופה או בתקופות מסוימות.