בהמשך להחלטת הממשלה מס' 2454 מיום 21.10.2007 ובמטרה לקדם פיתרון למפוני דהנייה:
1. להסדיר עבור מפוני דהנייה פיתרון קבע התיישבותי ראוי ומוסדר כדין במסגרת תכנית היישוב מרעית, ולפנות באופן מוחלט ולנקות את שטח אתר המגורים הזמני באזור תל ערד (להלן: "אתר תל ערד").
2. להקים צוות בראשות נציב קבילות סייענים ומאוימים במשרד ראש הממשלה ובהשתתפות נציגי משרד הביטחון, משרד האוצר, משרד הפנים, משרד הבינוי והשיכון, משרד החקלאות ופיתוח הכפר, רשות מקרקעי ישראל והרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב, לשם יישום החלטה זו (להלן – "הצוות").
3. להטיל על שר האוצר להביא לאישור מועצת מקרקעי ישראל הצעת החלטה לפיה, רשות מקרקעי ישראל תקצה זכויות במגרש מגורים אשר תאפשרנה לכל זכאי ששמו מופיע ברשימת הזכאים השמורה במזכירות הממשלה (להלן – "הזכאים"), באופן חריג וללא מכרז, הקמת יחידת דיור אחת. זאת בהתאם לתקנה 3(28) לתקנות חובת מכרזים, התשנ"ג-1993 ובכפוף לאישור כדין של ועדת הפטור של מועצת מקרקעי ישראל ושר האוצר, וכנגד פינוי מתחם אתר תל ערד המשמש כיום למגוריהם ולמגורי בני משפחתם וברוח התנאים הקבועים בהחלטת מועצת מקרקעי ישראל מס' 1383 מיום 20.11.2014 ביחס לתנאי הזכאות לפיצוי במסגרת פינוי כקבוע באותה החלטה.
4. להטיל על הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב לפעול לפיתוח שכונת המגורים החדשה המיועדת לזכאים, לנהל את תהליך שיבוץ הזכאים בשכונה החדשה וללוות את פיתוחה והקמתה. לרשות יאושר תקציב של 22 מלש"ח לצורך ביצוע העבודות לפיתוח מלא של השכונה.
5. בהמשך לאמור בסעיף 3, להעניק לזכאים מענק בסך 100,000 ש"ח, בתמורה לחתימה על התחייבות לפינוי מבני המגורים שלהם באתר תל ערד והודעת ויתור על כל טענה או דרישה נוספת, לרבות במסגרת כל הליך משפטי תלוי ועומד, בקשר עם פינוי אתר תל ערד ובקשר עם פינוי דהנייה והסדרת התיישבותם ביישוב מרעית.
6. הצוות יקבע את הכללים לפיהם ישולם המענק, ובכלל זה את האופן והמועד לתשלומו, הבטוחות שיידרשו לשם פינוי אתר תל ערד, אופן קיזוז הוצאות אכיפה ופינוי ככל שיהיו מכל תשלום שיהא זכאי לו המתפנה מכוח החלטה זו ונוסח ההתחייבות והודעת הוויתור כאמור. חלק מהמענק יועבר רק לאחר ניקוי שטח אתר תל ערד ממחוברים ופינוי כל הפסולת שנותרה.
7. הצוות יהיה מוסמך לדון בהשגות על אי הכללה ברשימת הזכאים, אם הוגשו לו, בתוך 60 ימים מיום קבלת החלטה זו.
8. להנחות את שר הפנים להעניק רישיון לישיבת קבע בישראל בהתאם לחוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952 ובהתאם להוראות סעיף 3ג לחוק האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה), התשס"ג-2003, למפוני דהנייה.
לעניין סעיף זה "מפוני דהנייה" – מי ששמם מופיע בנספח שצורף להחלטת ממשלה מס' 2454 מיום 21.10.2007 שעניינה "פתרון למפוני מתחם דהנייה", ככל שהם בעלי רישיון ישיבה א/5 כיום, ומתגוררים במדינת ישראל, לרבות בניהם ובנותיהם הרשומים כצאצאיהם במרשם האוכלוסין, ואשר אף הם מחזיקים ברישיון לישיבה מסוג א/5 ומתגוררים בישראל.
הרישיון יינתן באופן פרטני בכפוף להיעדר מניעה פלילית או ביטחונית, ובכפוף לאישור הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב, כי הושלם מעברם ליישוב קבע או להוכחת קיומו של מרכז חיים במקום התיישבות מוסדר כדין בישראל.
החלטה לפי סעיף זה לא תחול על מפונה דהנייה שקיבל רישיון ישיבה מסוג א/5 מכוח נוהל אחר או שבעניינו נתקבלה החלטה פרטנית אחרת על-ידי משרד הפנים.
9. להנחות את שר הפנים להעניק למפוני דהנייה, כהגדרתם בסעיף 8 לעיל, בתום שנה מקבלת הרישיון לישיבת קבע, אזרחות ישראלית בהתאם לחוק האזרחות, התשי"ב-1952 ובהתאם להוראות סעיף 3ג לחוק האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה), התשס"ג-2003.
האזרחות תינתן באופן פרטני בכפוף להיעדר מניעה פלילית או ביטחונית, ובכפוף להמצאת האישורים המתאימים המעידים על המשך קיומו של מרכז חיים במקום התיישבות מוסדר כדין בישראל.
10. להטיל את המימון הנדרש ליישום החלטה זו על משרדי הממשלה כמפורט להלן:
משרד האוצר– 5.833 מלש"ח.
משרד הביטחון – 5.833 מלש"ח.
משרד הבינוי והשיכון – 5.833 מלש"ח. (הסכום יוקצה רק בשנת 2019)
הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב – 5.833 מלש"ח.
משרד ראש הממשלה כ"ד – 5.833 מלש"ח.
הסכומים יוצאו מהתקציב השוטף של המשרדים בשנים 2017, 2018 או 2019.
אין בהשתתפות משרדי הממשלה שלהלן במימון החלטה זו כדי להעיד או להסכים על קבלת אחריות למפוני דהנייה. בכל הנוגע למשרדי ממשלה שלא הוטלה עליהם אחריות נוספת מעבר למימון ההחלטה, יראו בהעברת המימון כמימוש מלוא אחריותם ביחס להחלטה זו.
11. הצוות יעדכן את הממשלה בכתב, בכל 6 חודשים, על התקדמותו ביישום החלטה זו, לרבות עדכון בנוגע למימוש התקציב. ככל שתתבקש תוספת תקציב לצורך יישום החלטה זו, יידון הדבר על-יד הממשלה בנפרד.