לבצע את הפעולות וההשקעות הקבועות בהחלטה זו, הנדרשות לצורך הקמת השכונות החדשות בעיר מודיעין עילית (להלן – העיר), לקידומן ולפיתוחן, כדלקמן:
1. מוסדות ציבור – להנחות את משרד הבינוי והשיכון, המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל והמשרד לשירותי דת לתקצב סך של 21.5 מלש"ח לצורך הקמת מבני ציבור רשות בעיר, בהתאם לטבלת התקציב המובאת בסיפה של החלטה זו. התקציבים יוקצו על ידי כל אחד מהמשרדים לעיר בהתאם לכלליו ובכפוף לאישור תוכנית עבודה.
2. מוסדות חינוך – להורות לצוות שהוקם מכוח החלטת הממשלה מס' 1848 מיום 11.8.2016, שעניינה קריטריונים לבניית כיתות לימוד, לבחון את אופן הטיפול בשכונות החדשות בעיר במסגרת דיוני הצוות, מתוקף סמכותו לדון בתוכניות הכוללות תוספת משמעותית של יחידות דיור.
3. מערכת הניקוז העירונית ותשתיות נוספות – להנחות את משרד הבינוי והשיכון לתקצב סך של 17 מלש"ח לטובת הקמת מערכת ניקוז עירונית לעיר ותשתיות נוספות שיאושרו על ידי משרד הבינוי והשיכון, בהתאם לפריסה ולמקורות המפורטים בטבלת התקציב המובאת בסיפה של החלטה זו.
4. פארקים עירוניים – להנחות את משרד הבינוי והשיכון להקצות לעיריית מודיעין עילית סך של 19 מלש"ח למימון הקמת 2 פארקים עירוניים, בהתאם למפתחות הקבועים בנוהלי המשרד, ובהתאם לפריסה ולמקורות המפורטים בטבלת התקציב המובאת בסיפה של החלטה זו.
5. הסדרי תנועה ושדרוג תשתיות הכבישים בעיר – להנחות את משרד התחבורה והבטיחות בדרכים ומשרד הבינוי והשיכון לתקצב סך של 17 מלש"ח בשנים 2019-2018 לטובת תיקון תשתיות והסדרי תנועה בעיר, בהתאם לחלוקה הבאה: משרד התחבורה והבטיחות בדרכים יקצה סך של 10 מלש''ח מתוך תקציבי סל הפיתוח העירוני וסל הבטיחות העירוני בהתאם לתעדוף, כללי ונוהלי המשרד ובהשתתפות על-פי הסדר השתתפות הרשויות המקומיות (מאצ'ינג). משרד הבינוי והשיכון יקצה סך של 7 מלש''ח בהתאם לכלליו ובכפוף לאישור תוכנית עבודה.
6. תחבורה ציבורית – לטובת תמיכה בשירותי התחבורה הציבורית יוקמו ויורחבו מסופים ותחנות קצה. רשימת הפרויקטים והתקציב יתואמו בין משרד התחבורה והבטיחות בדרכים ובין משרד האוצר לשנים 2019-2018.
7. היערכות לחירום – להנחות את משרד הפנים, לצורך שיפור מוכנות הרשות המקומית לשעת חירום, להקצות סך של 9.7 מלש"ח בשנים 2019-2018, לטובת הקמת מתקנים אלה:
א. מרכז הפעלה רשותי בתחום השכונות החדשות.
ב. הקמת מפקדת רובע בתחום השכונות החדשות, לרבות הקמת מערך מצלמות ומוקד להפעלתן.
יישום פרויקטים אלה ייעשה בהתאם לתוכנית רב-שנתית שתוכן בהתאם להנחיות הגורמים המוסמכים על-פי דין לעניין זה ותאושר על-ידי משרד הפנים. פריסת התקציב תיעשה במהלך השנים האמורות, בהתאם לתוכנית רב-שנתית כפי שתאושר.
8. פיתוח כלכלי – להנחות את המשרד לפיתוח הפרירפריה, הנגב והגליל להקצות סך של 6 מלש"ח בהרשאה להתחייב בשנים 2019-2018, לצורך פיתוח כלכלי בעיר, על מנת לחזק את מצבה הכלכלי של העיר ותושביה ולאפשר קליטה מיטבית של התושבים החדשים. התקציבים יופעלו בהתאם למסקנות הצוות שהוקם מכוח החלטת הממשלה מס' 2594 מיום 6.4.2017 שעניינה קביעת מדדים ויעדים בתוכניות תעסוקה, ובאישור משרד המשפטים.
9. הממשלה רושמת לפניה את הודעת עיריית מודיעין עילית, כי לצורך יישום התוכנית תקצה מתקציבה סך של 7 מלש"ח, וזאת מעבר להכנסותיה מהיטלי בנייה ואגרות הצפויים להתקבל מיחידות הדיור החדשות בעיר, אשר יוקצו לפארקים עירוניים ולתשתיות תחבורה בנוסף לאמור בהחלטה זו.
10. הממשלה רושמת לפניה את הודעת עיריית מודיעין עילית, כי בתוך 36 חודשים מיום קבלת החלטה זו יינתנו היתרי בנייה מכוח התוכניות המפורטות שבתוקף, בתחומי העיר, הכוללות כ-3,500 יח"ד, וזאת בכפוף להגשת הבקשות כנדרש על ידי בעלי הקרקע, ובהתאם לכל דין.
11. התקציבים המוקצים בהחלטה זו יוקצו בכפוף למתן היתרי בנייה בעיר החל מיום קבלת החלטה זו, בהיקף המפורט להלן:
א. תקציבים בסך עד 30 מלש"ח – לאחר מתן היתרי בנייה ל- 1,500 יח"ד ראשונות.
ב. תקציבים בסך עד 60 מלש"ח במצטבר – לאחר מתן היתרי בנייה ל- 2,500 יח"ד במצטבר.
ג. יתרת התקציבים בהחלטה – לאחר מתן היתרי בנייה ל-3,500 יח"ד במצטבר.
12. טבלת התקציב – מקורות ושמושים (ראה נספח)