בהמשך להחלטת הממשלה מספר 1897 מיום 24.7.2014 בעניין צעדים לחיזוק העורף כתוצאה מהצרכים הנובעים ממבצע "צוק איתן", ולפי סעיף 14 להחלטה לסיוע לתעשיית התיירות בעקבות מבצע "צוק איתן":
1. עסקי "שירותי התיירות" או "עסקים תיירותיים" או "תעשיית התיירות" בהחלטה זו הינם שירותי התיירות המוגדרים בחוק שירותי תיירות, תשל"ו – 1976.
2. משרד האוצר יתקצב את משרד התיירות בסכום של 60 מלש"ח וזאת עבור שיפוי בתי המלון בגין 50% מחיובי הארנונה שהם מחויבים בתשלומם לרשויות המקומיות החל מיולי 2014 ועד לסוף שנת 2014. יוקם צוות בראשות מנכ"ל משרד התיירות, או נציג מטעמו, ובהשתתפות נציגים של משרד האוצר ומשרד הפנים לגיבוש מנגנון לקבלת השיפוי ואופן הביצוע. הצוות יגבש את התבחינים והמנגנון לביצוע בתוך שבועיים מיום קבלת ההחלטה.
זכאים לשיפוי: עסקים בכל רחבי הארץ (פרט לעסקים הממוקמים באילת ובים המלח), אשר מחזור עסקיהם מתיירות נכנסת גבוה מ-25% וירד ביותר מ-20% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הבחינה תתבצע על בסיס חודשי כתנאי לקבלת הפיצוי.
אם לא ינוצל כל התקציב לשיפוי בתי המלון עבור חיובי הארנונה המופיע בסעיף זה, יועברו לרשות הטבע והגנים עד 10 מלש"ח נוספים לטובת הסיורים בדרום, מהדרום או אל הדרום, בנוסף על האמור בסעיף 26 בהחלטת הממשלה מס. 2025 מיום 23.9.2014.
3. להגדיל את ערבות המדינה בקרן בערבות מדינה לעסקים קטנים ובינוניים (להלן – הקרן) ל-85% עבור עסקי שירותי התיירות החל מ-1.9.2014 ולזמן נציג ממשרד התיירות לשמש משקיף בדיוני ועדת ההיגוי של הקרן הרלוונטיים לתחום התיירות. האמור לעיל יחול למשך ארבעה חודשים ממועד הגדלת הערבות בקרן. משרד האוצר יתקצב את הקרן בהתאם.
4. משרד האוצר יגדיל את תקציב השיווק של משרד התיירות בשנת 2014 ו-2015 בסך של 50 מלש"ח עבור פעולות שיווק, הגדלת קרן השיווק ועבור שיווק אירועי ספורט בינ"ל בישראל.
5. א. להטיל על שר הכלכלה, בהסכמת שר הרווחה והשירותים החברתיים, לתקן בהוראת שעה עד ליולי 2015 את תקנות הביטוח הלאומי (סוגי הכשרה מקצועית שבהם ישולמו דמי אבטלה בשיעור מלא), תשס"ט 2009, כך שמקצועות המלונאות ייכללו ברשימת סוגי הכשרה מקצועית שבהם ישולמו לזכאים דמי אבטלה בשיעור מלא כאמור בסעיף 173(א) לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה- 1995. ככל שיוסכמו בין משרדי הכלכלה, האוצר והתיירות לגבי הכללת מקצועות נוספים בענף התיירות, תיקון זה יבוצע גם עבורם.
ב. לאפשר מסלול חל"ת מקצועי למועסקים בתעשיית התיירות החל מספטמבר 2014 ועד יולי 2015 (להלן: התכנית).
ג. יוקם צוות משותף למשרד הכלכלה, משרד האוצר ומשרד התיירות לקביעת מנגנון ההכשרות המקצועיות בענף המלונאות שיוצעו, בין היתר, למשתתפי התכנית ודרך הסדרת ההתקשרות עם הגופים השונים. תקציב ההכשרות המקצועיות בסך 30 מלש"ח שייפרס על פני השנים 2014 ו-2015 יוקצה למשרד הכלכלה וימומן ממקורות האוצר. בהסכמת שלושת המשרדים החברים בצוות ניתן יהיה להוסיף הכשרות במקצועות נוספים בענף התיירות.
6. להטיל על המשרד לביטחון הפנים לבחון את התאמת דרישות האבטחה בבתי המלון לתפוסות ולבחון את התאמת דרישות האבטחה החמושה למפתח בתי המלון כפי שקבעה המשטרה. כן תיבחן אפשרות של חימוש בעלי תפקידים מהמלון שיעמדו בקריטריונים. האמור בסעיף זה ייעשה בכפוף להערכות מצב עתיות שיתבצעו ע"י משטרת ישראל.
7. להטיל על משרד התיירות, משרד הכלכלה ומשרד האוצר לגבש בתוך 60 יום מיום קבלת החלטה זו מנגנון קבוע לרשת ביטחון לקיום כנסים בינלאומיים בישראל. משרד התיירות יתקצב את הקרן ב-15 מלש"ח בהרשאה להתחייב.
8. להטיל על משרד התיירות ומשרד האוצר לגבש בתוך 90 יום מיום קבלת החלטה זו מנגנון קבוע לרשת ביטחון למשקיעים בהקמת בתי מלון.
9. להטיל על מנכ"ל משרד התיירות להקים ועדה בהשתתפות נציגים של משרד ראש הממשלה, משרד הכלכלה ומשרד האוצר לגיבוש מנגנון עתידי לסיוע לתעשיית התיירות ושירותים נלווים לשירותי התיירות. המנגנון שיוצע יכלול היבטים תקציביים והיבטי חקיקה. המנגנון יגובש בתוך 120 יום מאישור ההחלטה ויובא לממשלה כהמלצה.
10. להטיל על משרד התיירות ומשרד האוצר להקצות תקציב בסך 180 מלש"ח בהרשאה להתחייב למענקים לצורך שיפוצים והשבחת בתי מלון. מתוך התקציב יוקצה סך של 105 מלש"ח תקציב תוספתי ממשרד האוצר ו-75 מלש"ח יוקצו ממקורות משרד התיירות. לצורך כך המשרדים יגבשו מנגנון, תבחינים ואת התנאים לקבלת המענק בתוך 21 יום מאישור ההחלטה.