בהמשך להחלטת הממשלה מספר 3214 מיום 3 בדצמבר 2017 שעניינה "רישוי עסקים דיפרנציאלי – הקלה לעסקים קטנים ובינוניים ותיקון החלטות ממשלה":
1. לתקן את חוק רישוי עסקים, תשכ"ח-1968 (להלן – חוק רישוי עסקים) ואת חוק רשות הכבאות וההצלה, התשע"ב-2012 (להלן – חוק הכבאות) באופן הבא:
א. תוקם ועדה לבטיחות באש (להלן – הוועדה) שאלה יהיו חבריה: נציג הרשות הארצית לכבאות והצלה, נציג המשרד לביטחון הפנים, נציג משרד ראש הממשלה, נציג משרד האוצר וכן נציגי ממשלה נוספים הרלוונטיים לנושא הדיון, ובלבד שמספר חברי הוועדה לא יעלה על שבעה. חברי הוועדה יהיו בעלי ניסיון או מומחיות רלוונטיים לתחום. הוועדה תהיה רשאית לזמן לדיוניה נציגים מהמגזר הרלבנטי.
ב. הנחיות מקצועיות של נציב כבאות והצלה שיש בהן כדי להשפיע על אסדרה שנוגעת לבטיחות אש בנכסים ייקבעו לאחר התייעצות עם הוועדה.
ג. תקנות לעניין מפרטים ורגולציה, כמפורט בסעיף 42(א)(1) לחוק הכבאות ובסעיפים 7ג1(א) ו-9 לחוק רישוי עסקים ייקבעו בהתייעצות עם הוועדה.
ד. השר לביטחון הפנים יעביר תקנות שבכוונתו להתקין כאמור בסעיף קטן (ג) לעיל לשר האוצר. הודיע שר האוצר בכתב לשר לביטחון הפנים, בתוך 60 ימים מיום שקיבל את התקנות כאמור, כי יש בתקנות כאמור השלכה כלכלית משמעותית על נכסים שנובעת מאסדרה לגבי בטיחות אש באותם נכסים, יותקנו התקנות בהסכמת שר האוצר. שר האוצר לא יסרב לתת את הסכמתו לתקנות כאמור, אלא אם שוכנע כי קיים יחס לא סביר בין התועלת שנובעת מאותן תקנות לבין העלות המשקית שנובעת מהן, זאת בהתחשב בחוות הדעת של הוועדה המייעצת לעניין זה, כאמור בסעיף קטן (ג) לעיל.
ה. לקבוע בהוראת שעה לתקופה של שלוש שנים כי צו לפי סעיף 1(ב)(6) לחוק רישוי עסקים ייקבע גם בהתייעצות עם שר האוצר.
ו. לצורך גיבוש עמדתה בהליך התייעצות כאמור לעיל, יובאו לפני הוועדה דוח לבחינת עלות הדרישה מול התועלת; השוואה בינלאומית; ניתוח מקצועי לגבי האופן שבו הדרישה צפויה למנוע דליקות וכל תוספת שתידרש על ידי הוועדה לצורך בחינת ההצעה.
ז. לא מסרה הוועדה את עמדתה לגורם המוסמך שפנה אליה להתייעצות כאמור בסעיף קטן (ב) בתוך שלושה חודשים מיום שפנה אליה הנציב או השר לביטחון הפנים לפי העניין (להלן – הגורם המוסמך) לשם התייעצות כאמור, יהיה רשאי הגורם המוסמך לקבוע את ההוראות שלגביהן פנה להתייעצות גם ללא עמדת הוועדה.
2. במסגרת הליך התייעצות עם שר האוצר, כאמור בסעיף 1(ג) לעיל, יתייעץ שר האוצר עם הוועדה המייעצת.
3. הוועדה תבחן מחדש את המפרטים והרגולציה הקיימת לעניין זה כאמור בסעיפים קטנים (ב) ו-(ג) לעיל, ותמליץ לגורמים המוסמכים אם יש לתקנם עד ליום 1 בינואר 2021.