א. לאשר את החלטת ועדת השרים לענייני חקיקה מס' חק/630 מיום 13.2.2022, המצורפת בזה (דפים ..-..).
ב. בהתאם לסעיף 81(ג) בתקנון הכנסת, לבקש מוועדת הכנסת לקצר את תקופת ההנחה ולהקדים את הדיון בהצעת החוק.
ג. בהתאם לסעיף 88(ב) בתקנון הכנסת, לבקש מוועדת הכנסת להתיר את הקריאה השנייה בהצעת החוק ביום הנחתה על שולחן הכנסת.
ד. הממשלה רושמת את הודעת שר האוצר ושרת הכלכלה והתעשייה, בהמשך להסכמות שגובשו בנובמבר 2021 במסגרת "השולחן העגול" בין הממשלה, הסתדרות העובדים הכללית החדשה, נשיאות המגזר העסקי ונשיאות המעסיקים והעסקים בישראל (להלן – הארגונים), כי בכוונתם לפעול לקידום כלל תיקוני החקיקה המוצעים בטיוטת החוק כמקשה אחת.
ה. לקבוע, כי אם תאשר הכנסת את פיצול הצעת החוק, כולה או חלק ממנה, או אם תאשר הכנסת לקריאה שנייה שינויים בהצעת החוק, כולה או חלקה, אשר מחייבים ביצוע פעולה מאזנת לפי סעיף 40א לחוק יסודות התקציב, התשמ"ה-1985, תחזור בה הממשלה מהצעת החוק; שרת הכלכלה והתעשייה או שר האוצר, ביחד ולחוד, יודיעו למזכיר הממשלה על פיצול הצעת החוק, ושר האוצר יודיע למזכיר הממשלה על הצורך בביצוע פעולה מאזנת; הודיעו השרים כאמור, יודיע מזכיר הממשלה לממשלה ולכנסת על חזרת הממשלה מהצעת החוק כאמור בהחלטה זו. יובהר כי אין באמור בסעיף זה כדי לגרוע מסמכות הממשלה לחזור מהצעת החוק לפי סעיף 65 לתקנון לעבודת הממשלה.
ו. להקים צוות בריכוז נציג הממונה על זרוע עבודה, ובו נציגי הממונה על השכר והממונה על התקציבים במשרד האוצר, משרד הבריאות והארגונים אשר יבחן דרכי פעולה לצמצום מצבים שבהם נעשה ניצול לרעה של מימוש ימי מחלה בתהליך סיום העסקה; המלצות הצוות יובאו לפני שרת הכלכלה והתעשייה עד ליום 15.9.2022.
ז. הממשלה רושמת לפניה את הודעת שרת הכלכלה והתעשייה, כי בכוונתה לפעול למתן היתר כללי ענפי להעסקת עובדים בשעות נוספות בתעשייה, לרבות תעשייה עילית, לפי חוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א-1951 (להלן – חוק שעות עבודה ומנוחה) בהתאם להסכמות שגובשו במסגרת "השולחן העגול" בנובמבר 2021. נוסח ההיתר יגובש בשים לב להיתרים מיוחדים שניתנו בענף, וזאת עם סיומו של הליך חקיקת טיוטת החוק.
ח. במסגרת מאמצי הממשלה לקדם מדיניות מבוססת נתונים יבוצע מחקר מלווה בנוגע ליישום ההסדר להשלמת שעות חסרות המוצע בתיקון לחוק שעות עבודה ומנוחה במסגרת טיוטת החוק. להטיל על משרד הכלכלה והתעשייה ועל משרד האוצר, בהתייעצות עם הארגונים, לקבוע מי יהיה הגורם שיבצע את המחקר כאמור וזאת במהלך שנתיים מיום כניסתו לתוקף של ההסדר.
ט. למנות צוות בראשות הממונה על זרוע העבודה ובהשתתפות נציגי אגף תקציבים, הממונה על השכר והארגונים אשר יבחן את השלכות יישום ההסדר להשלמת שעות חסרות, בשים לב למחקר כאמור בסעיף ח' לעיל. הצוות יגיש המלצותיו לשרת הכלכלה והתעשייה, לשר האוצר ולוועדת העבודה והרווחה של הכנסת לא יאוחר מ-3 שנים מיום פרסום החוק. מבצע המחקר יגיש את ממצאי המחקר ומסקנותיו לצוות לא יאוחר מתום שנתיים וחצי מהחלטה זו.
מצ"ב (דפים ..-..) הצעת החוק אשר נוסחה על יסוד ההחלטה הנ"ל והוגשה לכנסת.