מ ח ל י ט י ם:
1. לאשר את טיוטת חוק האקלים, התשפ"ג-2023 המצורפת כפוף לתיקונים האלה:
א. סעיף 1 (סעיף המטרות) ינוסח כדלקמן:
"מטרת חוק זה הגנה על חיי אדם, בריאותם ורווחתם, קידום פיתוח בר קיימא של הכלכלה, החברה והסביבה בישראל, לרבות משאבי הטבע, המערכות האקולוגיות והמגוון הביולוגי, למען הציבור והדורות הבאים וזאת באמצעות מניעה וצמצום של פליטות גזי חממה ונזקי משבר האקלים בישראל, במסגרת יישום מחויבויותיה הבין-לאומיות של מדינת ישראל בהתאם לאמנת האקלים, לנקוט צעדים להתמודדות עם משבר האקלים על ידי קביעת יעדים להפחתת פליטות גזי חממה ולהיערכות להשפעות הנובעות משינוי האקלים, על ידי הכנת תוכניות לאומיות לנקיטת פעולות היערכות להשפעות כאמור, כאשר אמצעים אלה יושגו בכפוף לשמירה והבטחת אינטרסים חיוניים של מדינת ישראל, ובכלל זה הבטחת אספקת תשתיות ושירותים באופן סדיר לטובת הציבור, שימור כושר התחרות במשק הישראלי וכן אינטרסים חיוניים אחרים שהממשלה תקבע ובשים לב לעמידה בהתחייבויות ישראל במסגרת הסכמים בין-לאומיים ויישומם."
ב. בסעיף 2 (סעיף ההגדרות) בסופו ייווסף:
"תועלת" – תועלת למשק, לחברה ולסביבה, בין אם ניתן לכמתה ובין אם לאו, תוך לקיחה בחשבון של עלויות חיצוניות.
ג. לעניין סעיף 4(ג)(2), בסופו ייווסף:
"אי הכנתה של חוות דעת במועד כאמור לא תמנע מן הממשלה את הסמכות לקבל החלטה לאשר את התוכנית הלאומית להפחתה."
מעמדה של חוות הדעת של משרד האנרגיה והתשתיות באשר לתוכנית הלאומית להפחתה יהיה כמעמדן של חוות הדעת של הכלכלן הראשי במשרד האוצר והממונה על התקציבים במשרד האוצר כך שתהיה חובה להכינן בתוך 60 יום ולהגישן לממשלה יחד עם התוכנית עצמה, אולם אי הגשתן במועד לא תמנע את האפשרות להעלות את התוכנית הלאומית להפחתה לאישורה של הממשלה ולאשרה.
ד. בסעיף 18(א), שעניינו הרכב ועדת שרים לענייני אקלים, ייקבע כי בין החברים בוועדה יהיו, בנוסף לשר להגנת הסביבה ושר האנרגיה והתשתיות, גם שר הכלכלה והתעשייה והשר לביטחון לאומי.
ה. בסעיף 19(ב)(3), שעניינו הרכב מועצת האקלים, במקום נציג אגף התקציבים ונציג אגף החשב הכללי יבוא: שני נציגי משרד האוצר שייקבעו על ידי מנכ"ל משרד האוצר.
2. אם במהלך הליכי החקיקה בכנסת יוצעו תיקונים בהצעת החוק, בייחוד לגבי סעיפים 1, 3(ג) ו-3(ד) בהצעת החוק, הצעת החוק תוחזר לדיון בוועדת השרים.
3. ועדת השרים מבהירה כי אין בכוונת החוק לגרוע מסמכויותיו של המשרד להגנת הסביבה לפי חוק אוויר נקי.
4. משרד האוצר יוכל להעביר למשרד להגנת הסביבה הצעות לתיקונים בדברי ההסבר.
5. המשך הליכי החקיקה יקודמו בתיאום עם כל המשרדים הנוגעים בדבר.