1. לקבוע כי כיתות ה' ו-ו' בבתי ספר יוכלו לקיים לימודים, כאמור בתקנות סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה) (הגבלת פעילות של מוסדות המקיימים פעילות חינוך) (תיקון מס' 9), התשפ"א-2020, בהתאם למדיניות של טיפול דיפרנציאלי בהתפשטות נגיף הקורונה החדש (תכנית "הרמזור"), בהתאם לסיווג של רשויות מקומיות בארץ, לפי נתוני התחלואה שלהן, לארבע רמות, בהתאם לפרמטרים מוגדרים.
2. לקבוע כי הרשויות או האזורים שבהם ניתן יהיה לקיים לימודים כאמור בסעיף 1 יהיו רשויות או אזורים בסיווג ירוק וצהוב בלבד לפי סיווג הרשויות המפורט להלן.
א. סיווג הרשויות
1. לכל רשות מקומית יינתן ציון בין 0 ל-10 בהתאם לנוסחה המבוססת על המשתנים הבאים:
א. מספר החולים החדשים ל-10,000 תושבים ברשות בשבוע.
ב. שיעור הבדיקות החיוביות בכל רשות בשבוע.
ג. קצב גידול מספר החולים החדשים בכל רשות מקומית בשבוע.
2. אחת לשבוע (להלן – "המועד הקובע") ועל סמך ממוצע הנתונים של כל רשות בשבוע שקדם למועד הקובע ולציון שניתן על פיו, ייקבע הסיווג של אותה רשות כדלהלן:
א. עד יום 1.12.2020 – רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה מעל 7.5 תוגדר אזור אדום; רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה בין 6 ל-7.5 תוגדר אזור כתום; רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה בין 4.5 ל-6 תוגדר אזור צהוב; רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה מתחת ל-4.5 תוגדר אזור ירוק.
ב. החל מיום 2.12.2020 ואילך – רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה מעל 7 תוגדר אזור אדום; רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה בין 5.5 ל-7 תוגדר אזור כתום; רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה בין 4 ל-5.5 תוגדר אזור צהוב; רשות שממוצע ציוניה במועד הקובע יהיה מתחת ל-4 תוגדר אזור ירוק.
3. על אף האמור, הצוות הבין-משרדי כאמור בסעיף ב', רשאי לקבוע לגבי יחידה גיאוגרפית בתוך רשות מסוימת (ובכלל זה שכונה או מקבץ שכונות בתוך עיר, או יישוב בתוך מועצה אזורית), שתוגדר כאזור בעל סיווג שונה מהרשות שבו היא מצויה, בהתאם לנתוני התחלואה של אותה יחידה.
4. הסיווג האמור יפורסם לציבור.
5. יובהר כי אין בסיווג כאמור לגרוע מסמכות ועדת שרים להכריז על אזור מוגבל בהתאם לסמכותה לפי סעיף 13 לחוק סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה), תש"ף-2020.
ב. צוות בין-משרדי ליישום תכנית "הרמזור"
להקים צוות בין-משרדי בראשות משרד הבריאות ובהשתתפות משרד ראש הממשלה, משרד האוצר, משרד הפנים, משרד הביטחון, משרד הכלכלה והתעשייה, המטה לביטחון לאומי, בנק ישראל ונציג מטעם פרויקטור הקורונה במשרד הבריאות (להלן – הצוות), שתפקידו לקבוע את אופן יישום המדד בנוגע לאזורים גיאוגרפיים בעלי מאפייני גודל ייחודיים הדורשים תיקון סטטיסטי, בין היתר, יישובים בתוך מועצות אזוריות. כמו כן הצוות יהיה רשאי לקבוע את אופן יישום המדד בנסיבות מיוחדות ובתנאים שיקבע.
3. לפעול לחידוש הלימודים הפרונטאליים במערכת החינוך באופן הבא:
– ביום 29.11.2020 – ייפתחו כיתות י', י"א, י"ב
– ביום 6.12.2020 – ייפתחו כיתות ז', ח', ט'
תישמר האפשרות לגמישות בין קבוצות הכיתות, בהתאם למגזרים ועל פי החלטת משרד החינוך
4. האמור בסעיף 3 לעיל יתקיים ביישובים "ירוקים" ו"צהובים" בלבד ובהתאם למתווה שהוצג על ידי שר החינוך תוך ביצוע בדיקות ניטור רחבות.
5. בהתאם לאמור בהחלטה זו, יובאו תקנות לאישור ועדת השרים.