על מנת לשפר את השירות הממשלתי והציבורי ולהקל על הנטל הביורוקרטי, ועל מנת לספק דיוור דיגיטלי על ידי גופים ציבוריים לתושבים ולעסקים, באופן איכותי, מהימן, מתקדם ונוח לשימוש, באמצעות התאמת התשתית החקיקתית לעידן הדיגיטלי –
1. לתקן את חוק פנייה לגופים ציבוריים באמצעי קשר דיגיטליים, התשע"ח-2018, את חוק מרשם האוכלוסין, התשכ"ה-1965 (להלן – חוק מרשם האוכלוסין), את חוק החברות, התשנ"ט-1999 (להלן – חוק החברות), את חוק העמותות, התש"ם-1980, (להלן – חוק העמותות), את פקודת האגודות השיתופיות ואת פקודת המיסים (גבייה), על בסיס תזכיר חוק פנייה לגופים ציבוריים באמצעי קשר דיגיטליים (תיקון מס' 2)(שליחת מסרים על ידי גופים ציבוריים באופן דיגיטלי), התשפ"א-2021 (להלן – תזכיר חוק פנייה) ותזכיר חוק ביצוע פעולות באמצעים דיגיטליים, התשפ"א-2020 (להלן – תזכיר חוק ביצוע פעולות) למעט ההוראות הנוגעות לכלל התאמת התכליות.
2. א. בתום 18 חודשים לעניין יחידים ו-24 חודשים לעניין תאגידים, ממועד שייקבע לתחילתו של תיקון החקיקה האמור בסעיף 1, כלל משרדי הממשלה ויחידות הסמך, שעליהם ייקבע כי חל ההסדר המוצע, יחויבו לשלוח ליחידים ולתאגידים מסרים באופן דיגיטלי בהתאם להוראות החוק האמור, וזאת כברירת מחדל, אלא במקרים חריגים שבהם תימצא הצדקה מיוחדת לשלוח מסרים באופן פיזי בנוסף לאופן הדיגיטלי. למען הסר ספק, יובהר כי משרדי הממשלה ויחידות הסמך האמורים, יהיו רשאים לעשות כן גם לפני תום התקופות כאמור, אך לאחר יום התחלה של החוק האמור.
ב. להנחות את רשות האוכלוסין וההגירה לקבוע כי בעת הנפקת תעודת זהות ודרכון או בעת חידושם, תושב יאמת את פרטי מענו הדיגיטלי הרשומים במרשם האוכלוסין.
ג. להטיל על מנהל רשות המיסים להחצין, בתוך 60 יום, בשדרת המידע הממשלתית, בהתאם לסטנדרט ממשלתי הקבוע בהנחיית ראש רשות התקשוב הממשלתי, נתונים רלוונטיים לצורך שירות אימות זהות לטובת דיוור דיגיטלי לכלל העוסקים המורשים והפטורים הפעילים, כהגדרתם בחוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1975.
ד. להטיל על שר המשפטים להפיץ תזכירי חוק מתאימים כך שההסדרים הקבועים בתיקון החקיקה האמור בסעיף 1 לעניין חברה ועמותה, יחולו גם ביחס לתאגידים אחרים, שהוא ממונה על ביצוע החוק בעניינם.
ה. להקים צוות בין-משרדי שיגדיר את מדיניות הדיוור הממשלתית ויגבש תכנית למעבר לדיוור דיגיטלי לתושבים ולתאגידים. הרכב הצוות יכלול את נציגי המשרדים הבאים:
א. מערך הדיגיטל הלאומי והוא יהיה יושב הראש;
ב. משרד האוצר – אגף התקציבים;
ג. משרד ראש הממשלה;
ד. משרד המשפטים – ייעוץ וחקיקה;
ה. רשות האוכלוסין וההגירה;
ו. רשות התאגידים.
ו. הצוות יהיה רשאי להתייעץ ולהזמין לפגישותיו גורמים שונים, ממשלתיים או אחרים.
ז. הצוות יגיש את המלצותיו לשרת הכלכלה והתעשייה בתוך 90 יום.