לתקן את חוק האפוטרופוס הכללי, התשל"ח-1978 (להלן – החוק) כך שייקבע בו כדלקמן:
1 . האפוטרופוס הכללי (להלן – האפ"כ) יהיה רשאי להשקיע את הכספים שבניהולו והמהווים "נכס עזוב", בין היתר, בדרך של הפקדת הכספים בפיקדון בחשבות מטה החשב הכללי במשרד האוצר על-פי הנוסחה שתיקבע בחוק או על פיו (להלן – הכספים המועברים) ומתוארת בסעיף 11 להלן. הפקדה כאמור ניתן יהיה לבצע אחת לחמש שנים.
2 . תנאי הפיקדון יסוכמו בהסכם בין החשב הכללי במשרד האוצר לבין האפ"כ. התשואה תשולם על הכספים שיימשכו במועד המשיכה. נכסים אשר עברו לקניין המדינה כאמור בסעיף 15 לחוק ינוכו מיתרת הפיקדון. החשכ"ל יציג, אחת לתקופה שתיקבע בהסכם, את הסכום העומד לזכות האפ"כ לרבות התשואה שנצברה עד למועד ההצגה. לעניין החלטה זו – "תשואה"- ריבית של איגרת חוב ממשלתית צמודה קבועה החל ממועד ההפקדה ולתקופת ההשקעה אשר תיקבע בהתאם להסכם האמור.
3 . המדינה תקצה את הכספים שהועברו למיזמים מתוקצבים בתחומי החינוך, איכות הסביבה, הבריאות, הרווחה והתעסוקה. כן ניתן יהיה להשתמש בכספים אלה לשם מתן מענה למצבי חירום שהוגדרו על ידי הממשלה.
4 . להטיל על האפ"כ להביא החלטה המיישמת את הפקדת הכספים המועברים על פי החלטה זו, לוועדת ההשקעות של האפ"כ, בתוך 30 יום מכניסתו של התיקון לחוק לתוקף.
5 . תקנות 1(א)(1) ו-1(א)(2) לתקנות האפוטרופוס הכללי (שכר), התשל"ח-1978 יחולו על הכספים המועברים כאמור בסעיף 1 להחלטה זו.
6 . להטיל על שר המשפטים להתקין תקנות השקעה לכספים המנוהלים על ידי האפ"כ. לאור מעמדו של האפ"כ כנאמן על הכספים ובין היתר לאור הסיכון הנמוך והתשואה הבטוחה הגלומה בהפקדת הכספים המועברים בפקדון כאמור, לקבוע בהן כי מנגנון ההפקדה הקבוע בהחלטה זו הוא אפיק השקעה מועדף.
7 . על מנת להבטיח את יכולתו של האפ"כ לעמוד בהוראות סעיף 15(א) לחוק, האפ"כ ישמור ברשותו סכום של עשר פעמים ממוצע הכספים השנתי ששוחררו לזכאים בכל שנה בחמש השנים האחרונות, כאמור בנוסחה בסעיף 11.
8 . אם הסכום כאמור בסעיף 7, או סך הכספים אשר בניהולו של האפ"כ ומהווים "נכס עזוב" לא מספיקים על מנת לעמוד במלוא מחויבויותיו הקבועות בחוק, רשאי יהיה האפ"כ לדרוש מהמדינה את הסכום החסר עד לגובה שווי הפיקדון והתשואה שנצברה עליו. המדינה תעביר לאפ"כ את הכספים האמורים תוך 60 יום מיום הדרישה.
9 . על מנת לצמצם את מספר הפניות לבית המשפט המחוזי לשם קבלת צו ניהול על נכסים בשווי נמוך, סמכות ניהול נכסים על ידי האפוטרופוס הכללי ללא צו ניהול מכוח סעיף 7 לחוק תועלה לסך של עד 50,000 ש"ח במקום 6,137 ש"ח הקבועים כיום.
10 . על מנת לשפר את פעולות האיתור, אפ"כ –
א. יבצע עבור כל נכס עזוב אחת ל-5 שנים את הפעולות הבאות –
1) פרסום הנכס העזוב באתר האינטרנט של האפ"כ.
2) הצלבת בעלות הנכס מול מרשם הירושות.
3) הצלבת מידע אודות בעלי הזכויות בנכס מול מרשם האוכלוסין במשרד הפנים.
ב. יוקם צוות בראשות היועץ המשפטי לממשלה או נציגו ובו יהיו חברים, נציגי משרד האוצר והאפ"כ או נציגיהם, אשר יבחן את ייעול תהליכי האיתור לנכסים עזובים המבוצעים על ידי האפ"כ.
11 . סך הכספים המועברים ייקבע על-פי הנוסחה הבאה, אשר תופיע בתוספת לחוק:
L = Y- W- (200%*5*X+250%*5*Z+5*S%*Y)
מקרא:
L – הכספים המועברים.
Y – סך הכספים המנוהלים בידי האפוטרופוס הכללי כנכסים עזובים, אשר אינם נובעים ממימוש או מניהול נכסים שאינם כספיים, נכון למועד העברת הכספים (להלן: "מועד ההפקדה").
W – סך כל הכספים שהועברו עד למועד הההפקדה, ואשר עד לאותו מועד לא הושבו לאפוטרופוס הכללי בכסף, ולא קוזזו ככספי העברה לקניין המדינה, כאמור בסעיף 15א לחוק.
X – הסכום הכספי השנתי הממוצע ששוחרר לזכאים על פי האמור בסעיף 15(א) לחוק בחמש השנים שקדמו למועד ההפקדה.
Z – הסכום הכספי השנתי הממוצע שהוציא האפוטרופוס הכללי כהוצאות ניהול כמשמען בסעיף 12(א) לחוק (למעט שכר האפוטרופוס הכללי) בחמש השנים שקדמו למועד ההפקדה.
S – דמי הניהול של האפוטרופוס הכללי כמשמעם בתקנה 1(א)(2) לתקנות האפוטרופוס הכללי (שכר), התשל"ח-1978, אשר יחושבו בהתאם לסך הכספים המנוהלים בידי האפוטרופוס הכללי במועד ההפקדה (Y).