1. להטיל על רשות האוכלוסין וההגירה להקים בתוך שנה וחצי ממועד קבלת החלטה זו מערכת לרישום וטיפול מתקדם – "מערכת מרו"ם", (להלן גם – המערכת) שתשמש מערכת טכנולוגית ייעודית כוללת לקבלה וטיפול בבקשות לאשרה אלקטרונית (E-VISA), רישום הודעות מוקדמות על הגעת נתינים זרים לישראל וקבלת המידע לגביהם, שמטרותיה הן:
א. טיפול כולל הנותן מענה לאינטרסים של מדינת ישראל החיוניים לביטחון הלאומי והאישי: מאבק בהגירה בלתי חוקית, מאבק בטרור ובפשיעה חוצת גבולות ומניעת סיכונים הנובעים מהם, שמירה על הסדר הציבורי ובריאות הציבור לצד עידוד התיירות והשגת השפעות חיוביות על המשק והכלכלה.
ב. ניהול מקוון של תהליכי הכניסה לישראל תוך שיתוף פעולה מיטבי בין משרדי הממשלה והגופים הרלוונטיים לתהליך קבלת ההחלטות לעניין זרים העתידים להגיע והמגיעים לישראל.
ג. שיפור השירות למבקשי האשרות בנציגויות ישראל ברחבי העולם באמצעות הגשת בקשות מרחוק וצמצום הצורך בהגעה לנציגויות.
ד. חיזוק מערך ביקורת הגבולות ושיפור הבקרה והטיפול בכניסת זרים באמצעות רישום מוקדם של כלל הזרים המבקרים בישראל.
ה. ביצוע רישום מוקדם טרם הגעתם לישראל של אזרחי מדינות אשר לא חייבים באשרת כניסה.
2. להטיל על שר הפנים לקדם את הליכי החקיקה הנדרשים לצורך ההיבטים השונים של הקמת מערכת מרו"ם, הפעלת המערכת וקבלת המידע הרלוונטי הנדרש ביחס לזרים העתידים להגיע והמגיעים לישראל, לרבות לעניין נטילת מידע ביומטרי, העברתו לגופים הרלוונטיים והשימוש בו לצורך מימוש תפקידם על פי כל דין וכן השימוש בו לצורך ביצוע תפקידיהם של עובדי רשות האוכלוסין וההגירה ומימוש תכליות חוק הכניסה לישראל ואכיפתו.
3. להסמיך את ראש רשות האוכלוסין וההגירה להחליט בדבר פריסת תחולתה של מערכת מרו"ם על פני מספר שלבים בהתאם לקצב התקדמות הקמת הפרויקט ועל המעבר משלב לשלב ולאשר את הנהלים הנדרשים לעניין עבודת המערכת; כמו כן, ההתחברות של משטרת ישראל למערכת מרו"ם תהיה בהתאם להחלטת המשרד לביטחון הפנים או משטרת ישראל.
4. להטיל על ראש רשות האוכלוסין וההגירה להקים צוות בין-משרדי מייעץ בראשות רשות האוכלוסין וההגירה, בהשתתפות נציגי משרד ראש הממשלה, משרד האוצר, שירות הביטחון הכללי, משרד החוץ, משרד המשפטים, המשרד לביטחון הפנים/משטרת ישראל, מערך הסייבר הלאומי, הרשות להגנת הפרטיות, משרד הדיגיטל הלאומי ומשרד התיירות. הצוות יבחן את ההיבטים השונים לעניין הקמת המערכת והפעלתה, ייעץ לעניין הקמת המערכת ודרכי העבודה וההפעלה, יבחן את התקדמות הפרויקט ואת ההיבטים המקצועיים, המשפטיים והטכנולוגיים לצורך מתן מענה למכלול הנושאים הכרוכים בטיפול בכניסת זרים לישראל.