על רקע ריבוי הליכי אבחון והכרה לילדים ונוער עם מוגבלות שהם נדרשים לעבור לצורך זכאותם לשירותים וזכויות הניתנים על ידי משרדי הממשלה השונים ולאור החשיבות שרואה הממשלה בייעול והנגשת השירותים הממשלתיים:
1 . להקים ועדה בין-משרדית בהשתתפות נציגי המוסד לביטוח לאומי, החשב הכללי, משרד ראש הממשלה, משרד הבריאות, משרד החינוך, משרד הרווחה והביטחון החברתי, מחלקת ייעוץ וחקיקה במשרד המשפטים, נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, אגף התקציבים במשרד האוצר, הלשכה המשפטית במשרד האוצר, ומערך הדיגיטל הלאומי (להלן – הוועדה).
2 . לקבוע כי הוועדה תפעל בהתאם לעקרונות הבאים:
א. הוועדה תפעל על בסיס נתונים מעבודות קודמות שנעשו במשרדי הממשלה בנושא זה ובין היתר על בסיס סקירת האבחונים והשירותים השונים הניתנים לילדים ונוער עם מוגבלות והתהליך שאותו הם נדרשים לעבור כדי לקבל זכאות לשירותים והקלות מהמדינה, שבוצעה בשיתוף פעולה עם ג'וינט ישראל (חל"צ) בשנת 2022.
ב. גיבוש תפיסת עבודה ממשלתית אחודה לעניין אבחון והכרה לילדים ונוער עם מוגבלות ואפיון מודל פעילות בין-משרדי מפורט, בחינת הצרכים הדיגיטליים הנדרשים לניהול וסנכרון תהליכי האבחון וההכרה תוך יצירת ממשק אחיד עם משרדי הממשלה השונים ובחינת ההיבטים המשפטיים הנוגעים לכך.
ג. גיבוש המלצות לשינויי נהלים ליישום המדיניות המומלצת וכן המלצה לתיקוני החקיקה והתקנות הנדרשים לצורך יישום המדיניות, ככל שיידרשו. יובהר כי אין בעבודת הוועדה להמליץ על שינוי זכאויות ביחס למצב הקיים היום אלא בהסדרת תהליכי האבחון והכרה לשירותים הקיימים.
3 . יובהר כי אין בסמכות הוועדה לחייב את הממשלה בהוצאה תקציבית או בהפחתת הכנסה.
4 . הוועדה תגיש את מסקנותיה לממשלה עד סוף שנת 2023.