1. לאשר הקמתו של היכל הנצחה לחללי פעולות איבה בתוך שטח אנדרטת הזיכרון לחללי פעולות איבה בהר הרצל בירושלים ("היכל ההנצחה").
2. להטיל על שר הרווחה והביטחון החברתי להקים את היכל ההנצחה.
3. בעבור מימון היכל ההנצחה, משרד האוצר יקצה סכום של עד 36 מיליון ₪, בהתאם להתקשרויות החוזיות והביצוע בפועל. לצורך כך הוקצו המשאבים והתקציב הנדרשים במסגרת חוק התקציב לשנת הכספים 2021, התשפ"א-2021 וחוק התקציב לשנת הכספים 2022, התשפ"א-2021.
4. להנחות את שר הרווחה והביטחון החברתי לפרסם בתוך 12 חודשים תזכיר חוק שבמסגרתו יתוקן חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה, תש"ל-1970. במסגרת התיקון תעוגן אחריות המוסד לביטוח לאומי לתפעל את היכל ההנצחה וסמכותו לעשות כן, לרבות סמכותו בעניין קביעת תכני ההנצחה שיקבעו לאחר היוועצות עם הארגון היציג של נפגעי פעולות איבה. כן יעוגן במסגרת תיקון החקיקה שיפוי הביטוח הלאומי ע"י אוצר המדינה כאמור בסעיף 5 להלן.
5. לקבוע כי עלות תפעולו השוטף מעת השלמת בנייתו של היכל ההנצחה תמומן על ידי המוסד לביטוח לאומי, בשיפוי משרד האוצר, וכי לצורך זה יקצה משרד האוצר מסגרת תקציבית של 1 מיליון ₪, מדי שנה, החל בשנת 2026 או במועד פתיחתו של ההיכל, המאוחר מביניהם, ולמשך 10 שנים, בהתאם להוצאות הביטוח הלאומי בפועל, ועד הסכום האמור.
6. להקים ועדת היגוי בין-משרדית, שתכלול את נציגי משרד האוצר, המוסד לביטוח לאומי, משרד הרווחה והביטחון החברתי והארגון היציג של נפגעי פעולות האיבה, בראשות מנכ"ל משרד הרווחה והביטחון החברתי. ועדת ההיגוי תלווה את שלבי הקמתו של היכל ההנצחה.
7. להנחות את שר הרווחה והביטחון החברתי להסדיר עם משרד הביטחון בהסכם את הקמת והפעלת היכל ההנצחה באופן אשר לא יפגע בפעילות משרד הביטחון בהר הרצל, קודם לתחילת ההקמה של היכל ההנצחה לרבות סוגיות של הנגשה ותנועה במתחם.
8. להנחות את שר הרווחה והביטחון החברתי לבוא בדברים עם ההסתדרות הציונית העולמית להסדרת דרכי גישה להיכל הזיכרון, בהסכמת משרד הביטחון ובהיוועצות עם ארגון "יד לבנים". בכל מקרה, דרכי הגישה לא יעברו בתוך או לצד בית העלמין הצבאי ולא יפגעו בפעילותו או בדרכי הגישה של המשפחות השכולות לבית העלמין.