בהמשך להחלטות הממשלה מס' 1564 מיום 24 באפריל 2014 ומס' 2318 מיום 11 בדצמבר 2014, שאימצו את המלצות הוועדה להסרת חסמים והגברת התחרות ביבוא (להלן – הוועדה להסרת חסמים):
1. להקים ועדת היגוי (להלן – הוועדה), שתמליץ על הסרת חסמים ליבוא אישי, וזאת במטרה להפחית את יוקר המחיה דרך יבוא אישי במוצרי צריכה, שהרכבה יכלול את כל אלה:
א. הממונה על התקציבים במשרד האוצר או סגן הממונה על התקציבים שהוא ימנה שיעמוד בראש הוועדה (להלן – יו"ר הוועדה).
ב. מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה (מ"מ יו"ר הוועדה) או נציג שימנה מנכ"ל המשרד.
ג. נציג מנהל רשות המיסים ונציג מינהל המכס.
ד. הממונה על חוקיות היבוא במשרד הכלכלה והתעשייה.
ה. נציג הממונה על ההגבלים העסקיים.
ו. נציג נוסף שימנה הממונה על התקציבים במשרד האוצר.
ז. נציג משרד התקשורת שימנה מנכ"ל המשרד.
ח. נציג משרד התחבורה והבטיחות בדרכים שתמנה מנכ"לית המשרד.
ט. נציג משרד הבריאות שימנה מנכ"ל המשרד.
י. נציג משרד האנרגיה שימנה מנכ"ל המשרד.
יא. נציג משרד ראש הממשלה שימנה מנכ"ל המשרד.
2. בדיוני הוועדה ישתתפו נציגים ממשרד המשפטים, נציג הלשכה המשפטית של משרד הכלכלה והתעשייה ונציג הלשכה המשפטית במשרד האוצר בהתאם לנושאים שיועלו ובכלל זאת נציגי משרד הביטחון בנושאים רלוונטיים של משרד התקשורת.
יו"ר הוועדה יהיה רשאי לזמן נציגים נוספים לדיוני הוועדה.
3. הוועדה תהיה רשאית להקים צוותי משנה לנושאים מסוימים בהשתתפות נציגי הממשלה הרלוונטיים.
4. הממונה על חוקיות היבוא במשרד הכלכלה והתעשייה ונציג מטעם הממונה על התקציבים ירכזו את עבודת הוועדה.
5. הוועדה תבחן את הליכי היבוא האישי והחסמים הקיימים בתחום היבוא האישי, בהשוואה לנהוג במשטרי חוקיות יבוא אישי בכלכלות מפותחות בעולם. הוועדה תעסוק, בין היתר, בנושאים הבאים:
א. הגדרת קריטריון ברור, בכמות או בכסף, בנוגע לפרטי מכס או מוצרים הרלוונטיים המקנים פטור מקבלת היתרים או רישיונות מרשויות מוסמכות מקום שבו הדבר נחוץ לקידום היבוא האישי והכל בשים לב לשמירת האינטרסים של הציבור בישראל ובכלל כך יוקר המחיה, הבטחת רמה נאותה של שירותים למשק, שלום הציבור, בריאותו, ביטחונו ובטיחותו.
ב. ייעול הרגולציה והבירוקרטיה והסרת חסמים רלוונטיים לצורך אסדרת מסלול העברת הטובין המיובאים ביבוא אישי, בין אם דרך האוויר או הים. בדגש על הסרת חסמים רגולטוריים ובירוקרטיים ביבוא אישי של מוצרי צריכה, כגון: תמרוקים, תוספי תזונה, מוצרי תעבורה, מוצרי אלקטרוניקה וציוד אלחוטי, מוצרים לבעלי חיים ועוד.
ג. בחינת חסמים לרכישה על ידי צרכנים ישראליים באתרי מכירות בחו"ל ועידוד יוזמות חדשות במגזר הפרטי במטרה להגביר את נגישות המוצרים בחו"ל לצרכנים בארץ.
ד. המשך יישום המלצות הוועדה להסדרת חסמים להגברת נגישות המידע אודות ההליך הכרוך ביבוא אישי של טובין, תוך התייחסות לכל הדרישות של הרשויות המוסמכות והמכס.
6. חברי הוועדה ימונו בתוך שבוע מיום קבלת החלטה זו, והיא תגיש את המלצותיה לשר האוצר ולשר הכלכלה והתעשייה (להלן – השרים) עד ליום 15 בספטמבר 2017. המלצות ביניים בתחום מוצרי התעבורה ומוצרים נוספים, ככל שיהיו, יוצגו לשרים בתוך 45 ימים מיום קבלת ההחלטה.