מה הוחלט?
לפעול להעברת שטח הפעולה של המשרד לנושאים אסטרטגיים למשרד החוץ, ולבטל את המשרד לנושאים אסטרטגיים, הכול בהתאם למפורט להלן:
1. העברת שטח פעולת המשרד לנושאים אסטרטגיים למשרד החוץ
בהתאם לסעיף 31(ד) לחוק יסוד: הממשלה, להעביר מהמשרד לנושאים אסטרטגיים למשרד החוץ את שטח הפעולה של המשרד לנושאים אסטרטגיים הכולל את הובלת המערכה נגד תופעת הדה לגיטימציה והחרמות נגד ישראל כאמור בהחלטות ועדת השרים לענייני ביטחון לאומי מס' ב/30 מיום 13.10.2015 ומס' ב/188 מיום 08.03.2017 (להלן – המערכה).
בהתאם לסעיף 9(א)(11) ו-(ב) לחוק הממשלה, התשס"א-2001, למסור הודעה ליושב ראש הכנסת על העברת שטח הפעולה ולהביאה לידיעת הכנסת.
2. ביטול המשרד לנושאים אסטרטגיים ושינוי חלוקת התפקידים בין השרים
א. בהתאם לסמכות הממשלה לפי סעיף 31(ג) לחוק יסוד: הממשלה, לבטל את המשרד לנושאים אסטרטגיים.
ב. בהתאם לסעיף 31(א) לחוק יסוד: הממשלה, לשנות את חלוקת התפקידים בין השרים ולקבוע כי השר יאיר לפיד יחדל לשמש כשר לנושאים אסטרטגיים וימשיך לכהן כראש הממשלה החליפי ושר החוץ.
להביא את ההחלטות בסעיף זה לאישור הכנסת בהתאם לסעיפים 31(א) ו-31(ג) לחוק יסוד: הממשלה.
3. תיקון החלטות ממשלה
א. לתקן את החלטות הממשלה שבהן ניתנו סמכויות או תפקידים למשרד לנושאים אסטרטגיים כמי שממונה על שטח הפעולה של הובלת המערכה נגד תופעת הדה-לגיטימציה והחרמות נגד ישראל במישור הגלוי ובמישור החשאי כך שבכל מקום, במקום "נושאים אסטרטגיים" או "נושאים אסטרטגיים והסברה" יבוא "חוץ" כדלקמן:
(1) החלטת הממשלה מס' 3299 מיום 28.12.2017 (להלן – החלטה 3299) שעניינה "מיזם לצורך מאבק בתופעת הדה לגיטימציה נגד מדינת ישראל".
(2) החלטת הממשלה מס' 566 מיום 22.11.2020 שעניינה "תוכנית לחיזוק החוסן האזרחי בשדרות וביישובי "עוטף רצועת עזה" לשנים 2021 – 2022 ותיקון החלטות ממשלה".
ב. לרשום את הודעת ראש הממשלה החליפי ושר החוץ שלפיה הוא רואה חשיבות גבוהה בהמשך יישום החלטה 3299, בין היתר באמצעות הארכת תקופת יישום סעיף 6 בהחלטה האמורה, וכי הנושא יידון במסגרת דיוני התקציב לשנים 2022-2021.
ג. לרשום את הודעת ראש הממשלה החליפי ושר החוץ שלפיה בכוונתו להציע לוועדת השרים לענייני ביטחון לאומי לתקן את החלטות ועדת השרים לענייני ביטחון לאומי המנויות ברישה להחלטה זו כך שבמקום "נושאים אסטרטגיים והסברה" יבוא "חוץ".
4. בכל הנוגע לשטח הפעולה האמור לעיל, למשרד החוץ יועברו כלל רכיבי התקציב מתוך תקציב המשרד לנושאים אסטרטגיים אשר יוחדו בתקציבו ו/או שימשו אותו וכן יתר המשאבים ששימשו את שטח הפעולה, לרבות כל ההתקשרויות שנערכו על ידי המשרד וכל התקנים והכמויות של כוח אדם ונלוות, כולל היקפי שעות נוספות וכוננויות, החזרי הוצאות רכב והעסקה שעתית. בנוסף, יועברו למשרד החוץ כלל יתר התקציבים, המשאבים, ההתקשרויות, וכן כלל התקנים והיקפים של תקני המטה ושל הנלוות, כולל היקפי שעות נוספות וכוננויות, החזרי הוצאות רכב והעסקה שעתית, למעט תקני כוח האדם, הנלוות ותקציב השכר של לשכות השר והמנכ"ל.
5. להקים צוות בראשות מנכ"ל משרד החוץ או מי מטעמו, ובהשתתפות עובדי משרד החוץ, שימונו על ידי ראש הצוות ונציגים מטעם שטח הפעולה שהועבר למשרד החוץ לפי החלטה זו, נציג משרד ראש הממשלה, אגף התקציבים ואגף החשב הכללי במשרד האוצר ונציבות שירות המדינה, שיגיש לראש הממשלה החליפי ושר החוץ, בתוך 30 ימים, את המלצותיו בנוגע להעברת העובדים בשטח הפעולה של המערכה לירושלים ובכל עניין נוסף, ככל שנדרש לטובת העברת שטח הפעולה כאמור לעיל.
6. עד להשלמת ההיערכות המנהלית לקליטת שטח הפעולה דלעיל במשרד החוץ ולמשך תקופה שתסוכם בין המשרדים, ימשיך משרד ראש הממשלה לתת את מלוא השירותים שנתן למשרד לנושאים אסטרטגיים עובר להחלטה זו לטובת המשך הפעילות הסדירה של שטח הפעולה האמור.
בהחלטה זו הממשלה מאשרת את ביטול המשרד והעברת נושאים שהיו בסמכותו של המשרד לנושאים אסטרטגיים אל משרד החוץ.