בהמשך לסיכום שהתקבל בקבינט יוקר המחיה מיום 23 בדצמבר 2013 שעניינו הגברת התחרות והיעילות בכרטיסי חיוב, לבצע את הפעולות הבאות:
1. לפנות לבנק ישראל על מנת שיבחן לקדם את התנאים הדרושים להטמעת כרטיסי חיוב מיידי כאמצעי התשלום, וכדלקמן:
א. הנחיה למערכת הבנקאית כי כרטיס חיוב מיידי המשלב גם פונקצייה למשיכת מזומן יהיה מוצר מדף שאותו התאגיד הבנקאי יציע ללקוח כאמצעי לביצוע פעולות בחשבונו, במחיר מפוקח.
ב. בחינת יישום פיתרון שבמסגרתו ניתן יהיה לבצע את כל סוגי החיובים (משיכת מזומן, חיוב מיידי, חיוב נדחה וחיוב באשראי) בכרטיס חיוב אחד. כמו כן, בכל כרטיס חיוב נדחה יהיה ניתן לבצע עסקאות חיוב מיידי.
ג. קביעה כי אין לגבות עמלת פעולה בערוץ ישיר בגין כל עסקת חיוב מיידי בפני עצמה.
ד. הסדרת הגילוי הנאות לבתי העסק ולמחזיקי כרטיס החיוב המיידי אודות ביצוע עסקאות בחיוב מיידי.
ה. הסדרת אופן העברת הכספים ממנפיק לסולק ומסולק לבית העסק, כך שבעסקאות חיוב מיידי זיכוי בית העסק יתבצע במועד קרוב ככל הניתן למועד ביצוע העסקה ולא יאוחר מ-3 ימי עסקים ממועד ביצוע העסקה.
ו. הסדרת אופן העברת הכספים ממנפיק לסולק, כך שבעסקאות חיוב נדחה זיכוי הסולק יתבצע במועד קרוב ככל הניתן למועד ביצוע העסקה ולא יאוחר מ-3 ימי עסקים ממועד ביצוע העסקה.
ז. הסדרת הגישה למתג כרטיסי האשראי גם לסולק כהגדרתו בסעיף 36ט לחוק הבנקאות (רישוי), התשמ"א-1981.
ח. בחינת קידום הקמת מתג נוסף לביצוע עסקאות בכרטיסי חיוב.
ט. קידום השימוש בתקן EMV, בין היתר באמצעים הבאים: בחינת איסור על חיבור מסופים (POS) חדשים שאינם עומדים בתקן לחברת שירותי בנקאות אוטומטיים (שב"א), וכן בחינת יצירת תמריצים כלכליים להסבת המסופים הקיימים שאינם עומדים בתקן האמור.
2. לפנות לממונה על ההגבלים העסקיים על מנת שיגבש תזכיר חוק, המסמיך אותו לקבוע את העמלה הצולבת (עמלת מנפיק) לעסקאות בכרטיסי חיוב נדחה, וכן מסמיך אותו לקבוע באופן מיידי עמלות צולבות נפרדות לעסקאות המבוצעות בכרטיס חיוב מיידי, המשקפות, בין השאר, את סיכון האשראי המופחת בחיוב מיידי ביחס לחיוב נדחה.
3. לפנות למפקח על הבנקים, על מנת שיבחן, בהתייעצות עם משרד המשפטים, הצורך בקביעת הוראות המבטיחות, כי בתי עסק שמקבלים תשלומים באמצעות כרטיסי חיוב, יאפשרו למחזיקי כרטיסי חיוב לבחור לבצע עסקאות חיוב נדחה, לכל הפחות, בכל עסקה שסכומה מעל ל-500 ש"ח. הכל לתקופות ובתנאים שייקבעו, ככל שימצא צורך כאמור.
4. המפקח על הבנקים והממונה על ההגבלים העסקיים יקבעו לוחות זמנים קצובים לביצוע הפעולות כאמור, ותזכיר החוק יגובש על ידי הממונה על ההגבלים העסקיים בתוך 90 ימים ממועד קבלת החלטה זו.