במטרה לקדם את התחרות בשוק הבנקאות בישראל באמצעות הסרת חסמי מעבר של לקוחות בין בנקים –
1 . לתקן את חוק הבנקאות (שירות ללקוח), התשמ"א-1981 באופן הבא:
א. בנק יאפשר ללקוח המעוניין בכך להעביר את הפעילות הפיננסית שלו מהבנק שבו מתנהלת הפעילות האמורה לבנק אחר באופן מקוון, נוח ובטוח וללא עלות שתושת על הלקוח. הפעילות הפיננסית תועבר בתוך שבעה ימי עסקים ממועד אישור הבקשה בידי הבנק שאליו ביקש הלקוח להעביר את פעילותו או בתוך מועד אחר שיקבע נגיד בנק ישראל (להלן – הנגיד) בהסכמת שר האוצר.
ב. החובה לאפשר את העברת הפעילות הפיננסית כאמור בסעיף קטן (א) תחול על הבנקים בתוך שלושים וששה חודשים ממועד פרסום תיקון החוק. הנגיד, בהסכמת שר האוצר, רשאי לדחות את המועד האמור בשתי תקופות נוספות שכל אחת מהן לא תעלה על שישה חודשים.
ג. הנגיד, בהסכמת שר האוצר, רשאי לקבוע כי האמור בסעיף קטן (א) לא יחול לגבי בנקים קטנים או בנקים דיגיטליים או כי במקום המועד הקבוע בסעיף קטן (ב) ייקבע לגביהם מועד מאוחר יותר, והכל בהתאם לבקשת בנק כאמור ומשיקולי עלות או משיקולי תחרות.
ד. המפקח על הבנקים יוסמך לתת הוראות לתאגיד בנקאי לביצוע האמור בסעיף זה, בהוראת ניהול בנקאי תקין.
ה. לעניין סעיף זה –
"בנק" – כמשמעותו בחוק הבנקאות (רישוי), התשמ"א-1981.
"פעילות פיננסית" – שירותים ומוצרים שמציע בנק ללקוח, ובכלל זאת זיכויים עתידיים וסוגי חיובים עתידיים, כפי שייקבעו על ידי הנגיד.
"לקוח" – יחיד וכן תאגיד מסוג שיקבע הנגיד.
2 . להטיל על שר האוצר, בתיאום עם משרד המשפטים ובנק ישראל, לבצע תיקוני חקיקה נוספים, ככל שנדרשים, כך שייקבעו הסדרים לפיצוי לקוח בגין נזק ישיר שנגרם לו בעקבות תקלה בהליך העברת הפעילות הפיננסית כאמור בסעיף 1 לעיל, באופן נוח, יעיל ופשוט ללקוח, כך שהסדרים כאמור יחולו במועד הקבוע בסעיף 1(ב) לעיל.
3 . להטיל על שרת המשפטים, בתיאום עם משרד האוצר ובנק ישראל, לבצע תיקוני חקיקה נוספים, ככל שנדרשים, על מנת שהאמור בסעיף 1 לעיל יחול גם ביחס לשיקים במועד הקבוע בסעיף 1(ב) לעיל.
4 . לרשום את הסכמת משרד האוצר ובנק ישראל לפיה העברת הפעילות הפיננסית כאמור לעיל תתבסס על עקרונות מערכת לניוד חשבונות ("CASS") שהוקמה בבריטניה, במסגרת מהלך מבוקר, תוך הפקת לקחים והתאמות ייעודיות למערכת הבנקאית ולמערך התשלומים בישראל, באופן שייתן מענה ללקוח השכיח. המוצרים והשירותים שייכללו בפתרון הם: יתרת עו"ש שקל ומט"ח (יתרה חיובית ושלילית בכפוף להסכמת הבנק אליו מבקש הלקוח להעביר את פעילותו), הרשאות לחיוב חשבון (בחשבון הבנק ובכרטיס חיוב), הוראות קבע, זיכויים עתידיים, ניירות ערך, שיקים (לרבות דחויים) בכפוף לאמור בסעיף 3 לעיל וכרטיסי חיוב.