בהמשך להחלטת צוות המנכ"לים, כמשמעותו בתקנה 3ד לתקנות חובת המכרזים, התשנ"ג-1993 (להלן – "התקנות") מיום 17.4.15, שבה הוכרה החברה הממשלתית להגנת מצוקי חוף הים התיכון בע"מ (להלן – "החברה") כזרוע ביצוע של המשרד להגנת הסביבה
(להלן- המשרד) בתחומים שיפורטו להלן, לאשר, בהתאם לסמכות לפי סעיף 3ד(ג)(3) לתקנות, את העקרונות להסכם מסגרת עם החברה למתן שירותים שונים לממשלת ישראל (להלן – "הסכם המסגרת"), כמפורט להלן:
1. תחומי הפעילות שביחס אליהם יחול הסכם המסגרת שייחתם בין ממשלת ישראל, באמצעות המשרד לבין החברה, יהיו בהתאם להחלטת הממשלה מס' 5053 מיום 9.8.2012 ולאמור בסעיף המטרות בתקנון החברה, כמפורט להלן:
א. תכנון, ביצוע ותחזוקת ההגנות הימיות.
ב. מתן שירותי ניהול, פיקוח וייעוץ למדינה בכל הנוגע להגנות היבשתיות לעניין התמוטטות המצוק החופי. בכלל זה תבצע החברה תיאום בין ההגנות הימיות ליבשתיות. מתן שירותי ניהול למדינה בביצוע פעולות הנדרשות לצורך קידום וביצוע המטרות שלעיל.
ג. החברה תהיה רשאית ליזום ולבצע כל פעולה הדרושה לה לביצוע המטרות שלעיל בלבד (למשל ביצוע ניטור, בחינת תפקוד והשפעת ההגנות הימיות), בכפוף לכל דין.
ד. החברה לא תפעל למטרות נוספות.
2. תוקף ההסכם
א. הסכם המסגרת שייחתם בין הצדדים יהיה לתקופה שמיום הקמת החברה ולמשך 8 (שמונה) שנים.
ב. הממשלה תהיה רשאית להאריך את תוקפו של הסכם המסגרת.
ג. תוקף ההסכם יהיה מותנה בתקצוב מלא של התחייבויות הממשלה בגין ההסכם בתקציב הממשלה, בין בתקציב מזומן ובין בהרשאה להתחייב בשנים הבאות.
3. היקף כספי של ההסכם
א. לטובת מימון שלב א' של פרויקט ההגנות על המצוק החופי ולצורך ביצוע הפעולות המוטלות על החברה כמפורט בהמלצות צוות היישום שאומצו בהחלטת הממשלה מס' 3097 מיום 3.4.2011, יועמד סכום של 360 מלש"ח שיתוקצבו במשרד להגנת הסביבה בהעברה מרשות מקרקעי ישראל.
ב. היקף השתתפות הממשלה בתקציב התפעולי השוטף של החברה יעמוד על סכום של 6,500,000 ₪ (שישה וחצי מיליוני שקלים חדשים) בשנה קלנדארית ובכפוף לתכנית עבודה שתאושר ע"י המשרד כנאמר בסעיף 4.
ג. ניתן יהיה לבצע הפחתה בתקציב זה בהודעה מראש של שלושה חודשים.
ד. העברת כל הכספים האמורה לעיל תיעשה בכפוף לקיומו של תקציב מתאים בהתאם לחוק יסודות התקציב ולחוק תקציב המדינה השנתי בכל אחת מ-9 שנות פעילות החברה.
ה. העברת הכספים בין המשרד לחברה תיעשה בין בדרך של השתתפות בתקציבה של החברה, בין בדרך של השקעה בהון המניות של החברה, בין בדרך של השתתפות בפרויקטים מיוחדים של החברה, על פי שיקול דעתה הבלעדי של המדינה, בסכום שתקבע ובכפוף לאישור כלל הגורמים המוסמכים לכך על פי כל דין.
ו. אם יתקבלו תקציבים נוספים מעבר לקבוע בהחלטת הממשלה לביצוע מטרות ההסכם, ניתן יהיה לבצעם באמצעות ההסכם, בכפוף לאישור מימושם בהתאם להוראות כל דין.
4. החברה תציג תכנית עבודה לרבות תכנית תקציבית מפורטת של הוצאות והכנסות לכל אחת משנות פעילותה. התכנית תוגש לאישור המשרד, רשות מקרקעי ישראל ואגף התקציבים עד ל- 15 באוקטובר של השנה הקודמת, לאחר שתאושר הן על-ידי הנהלת החברה והן על-ידי דירקטוריון החברה.
5. השתתפות המשרד בתקציב החברה לשם יישום תכנית העבודה, תינתן על פי התחייבות שנתית ובמימון לפי קצב התקדמות ואבני הדרך שנקבעו לכל פרויקט ופרויקט במסגרת תכנית העבודה המאושרת, שתיבדק אחת לחציון (ב-1 ביוני של כל שנה, וב-1 בדצמבר של כל שנה), ותאושר בהתאם לאמור בהחלטת הממשלה.
6. עד לתום חודש יוני בכל שנה, תעביר החברה לאישור נציגי המשרד בקשה מפורטת להשתתפות בתקציב התפעולי השוטף של החברה, קרי תקציב ההנהלה וההוצאות הכלליות של החברה בגין הוצאותיה לאחזקת כוח אדם, לדיור ולתחזוקתו, הוצאות משרדיות והוצאות הנהלה וכלליות אחרות.
7. מקדמה בגין התקציב התפעולי השוטף ובגין יישום תכנית העבודה השנתית המאושרת תועבר לחברה בתחילת כל רבעון, בהתאם לתכנית העבודה ולתקציב שאישר המשרד מראש ובכתב.
8. החברה תגיש דוחות כספיים ודוחות ביצועיים, כנדרש בהסכם המסגרת.
9. תכנון כל מקטע של ההגנות הימיות, הקמתו, תפעולו ותחזוקתו על כל המשתמע מכך – לרבות ההוראות לעניין אבני הדרך ליישום מטרות החברה ולוחות הזמנים כפי שיוצעו על ידי החברה ויאושרו על ידי המשרד – ייעשו בהתאם להוראות כל דין, בהתאם להחלטת הממשלה ותקנון החברה.
10. לצורך ביצוע הפעולות האמורות במסגרת הסכם המסגרת, תהיה החברה רשאית להתקשר עם צדדים נוספים, לרבות מומחים, יועצים, ספקים וקבלנים, ובלבד שההתקשרויות השונות יבוצעו בהתאם לחוק חובת המכרזים, התשנ"ב-1992 ולתקנות שהותקנו מכוחו.
11. אין בהוראות הסכם המסגרת כדי לגרוע מהוראות חוק החברות הממשלתיות.
12. בהסכם המסגרת ייקבע כי אינו מקנה כל זכות ואינו יוצר כל התחייבות כלפי צד ג' כלשהו.