בהמשך להחלטת הממשלה מס' 1587 מיום 26 ביוני 2016 שעניינה שימוש בקנביס למטרות רפואיות ולמחקר (להלן – החלטה 1587):
1. להטיל על משרדי הממשלה לפעול ליישום עיקרי המלצות דעת הרוב של הצוות לבחינת היתכנות היצוא של קנביס רפואי שהוגשו לשר האוצר ולשר הבריאות ביום 13 באוגוסט 2017 (להלן – הדו"ח) ומצורפות כנספח להחלטה זו, המובאים להלן:
א. להתיר לבעל רישיון לעיסוק בתחום הקנביס בהתאם לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג-1973 (להלן – הפקודה) (להלן – רישיון עיסוק), לייצא מוצרי קנביס רפואי, שיעמדו בתקני האיכות שנקבעו ופורסמו על ידי משרד הבריאות בהתאם להחלטה 1587 לכל אחד מהמקטעים – גידול, ייצור, אחסון, הפצה ואבטחת כל אחת מהחוליות האמורות וכל האמור תוך פיקוח הדוק של רשויות המדינה. פיקוח כאמור יתבצע, בין היתר, במטרה להבטיח שמירה על שלום הציבור וביטחונו ובכלל זה מניעת זליגתו של הסם שלא לצרכים רפואיים. רישיון עיסוק ורישיון יצוא יינתנו לתקופה מוגבלת ויובהר בהם מראש שיתכן שהם יבוטלו או לא יוארכו.
ב. בעל רישיון עיסוק יוכל לבקש מהמנהל, כהגדרתו בפקודה (להלן – המנהל), רישיון לייצא את מוצרי הקנביס הרפואי שגודלו ויוצרו כדין בארץ בהתאם לתנאי רישיונו, ובלבד שיעמוד בכל הדרישות הרלוונטיות ליצוא כאמור, ובכללן הדרישות הנוגעות ליצוא סמים מסוכנים וחומרים צמחיים. במסגרת זו, משרד הבריאות יאפשר יצוא לכלל המוצרים אשר יעמדו בסטנדרטים אשר התווה משרד הבריאות למוצרי קנביס רפואי לשיווק למטופלים בישראל, ורק להם (לרבות מוצרי עישון, שמנים ומוצרים מבוססי אידוי). לא יאושר יצוא של חומר צמחי הניתן לריבוי (כגון: צמחים, זרעים, ייחורים, תרביות רקמה וחלקי צמח וכיו"ב).
2. סבר השר לביטחון הפנים כי קיימת סכנה ממשית לשלום הציבור וביטחונו הנובעת מפעילות הקשורה לקנביס הרפואי, יפנה השר לביטחון הפנים לממשלה, לאחר התייעצות עם שר הבריאות והיועץ המשפטי לממשלה, על מנת שתבחן מחדש את מדיניותה בנושא. השר לביטחון הפנים יעדכן את המנהל הכללי של משרד הבריאות בדבר פנייתו לממשלה כאמור ועם קבלת עדכון כאמור, המנהל לא ינפיק רישיונות חדשים לעיסוק בקנביס רפואי, לרבות בתחומי גידול, ריבוי, ייצור ויצוא של הקנביס הרפואי, וזאת עד לקבלת החלטת ממשלה בנושא.
3. סבר שר הבריאות כי קיימת סכנה ממשית לבריאות הציבור הנובעת מפעילות הקשורה לקנביס הרפואי המצדיקה הגבלת היקף הפעילות בתחום, יפנה שר הבריאות לממשלה, לאחר התייעצות עם היועץ המשפטי לממשלה, על מנת שתבחן את מדיניותה בנושא. שר הבריאות יעדכן את המנהל הכללי של משרדו בדבר פנייתו לממשלה ועם קבלת העדכון האמור יפעל המנהל באותו אופן כאמור בסעיף 2 דלעיל.
4. לאחר פנייה כאמור לממשלה על ידי השר לביטחון הפנים או שר הבריאות, תתכנס הממשלה בתוך 30 יום לדיון לגבי האפשרות והצורך לשנות החלטה זו, לרבות בדרך של החמרת התנאים למתן רישיונות או החמרת תנאי הרישיונות שכבר ניתנו, ביטול או אי הארכת הרישיונות שניתנו, הגבלת מספר הרישיונות שיינתנו וקביעת שיטה חדשה לחלוקת כלל הרישיונות לרבות הרישיונות שכבר ניתנו וזאת באמצעות הליך תחרותי ושוויוני, הקצאת משאבים נוספים לפיקוח ואכיפה, בכפוף לסיכומים תקציביים, או כל דרך אחרת שתבטיח את שלום הציבור וביטחונו או את בריאותו או את מדיניות הממשלה וצורכי הציבור באותה עת, בכפוף למחויבות מדינת ישראל לאמנות בין-לאומיות אשר היא חתומה עליהן.
5. בהתאם לאמנה הבין-לאומית לעניין סמים מסוכנים (Single Convention on Narcotic Drugs) (להלן – "האמנה") ולמפורט בדו"ח, היצוא יתאפשר רק למדינות שחתומות על האמנה ואשר נתנו את הסכמתן המפורשת ליבוא הסם לתחומן.
6. הועברה בקשה לרישיון להמלצת משטרת ישראל כאמור בהחלטה 1587, רשאית המשטרה להודיע ליחידה לקנביס רפואי במשרד הבריאות (יק"ר) כי נסיבות העניין אינן מצריכות את המלצתה.
7. להטיל על משרד החקלאות ופיתוח הכפר לייעץ למשרד הבריאות בהיבטים הנוגעים לתחום סמכותו של משרד החקלאות ופיתוח הכפר באשר למתן הרישיונות לחקלאים לגידול קנביס לשימושים רפואיים במרחב החקלאי.
8. להטיל על משרד הבריאות ועל משטרת ישראל להשלים, בתוך שישה חודשים מיום הקבלה בפועל של המשאבים לביצוע החלטה זו כפי שסוכמו בין משרד האוצר לבין משרדי הבריאות וביטחון הפנים, את ההיערכות ואת הכשרת העובדים שיעסקו ברישוי הקנביס הרפואי והפיקוח עליו, כך שבעלי רישיון עיסוק שיבקשו רישיון ליצוא קנביס, יוכלו לקבלו, בכפוף לאמור בהחלטה זו לעיל, ולהתחיל ביצוא בפועל בתוך שלושה חודשים ממועד השלמת ההיערכות.
9. להקים צוות בין-משרדי שיפעל בהתאם להמלצות המפורטות בדו"ח, למיתוג, לרישום סימון מסחרי וקידום השיווק והיצוא של קנביס רפואי ומוצריו. הצוות יבחן מדי שנה את התקדמות תהליכי היצוא וימליץ לממשלה ככל שנדרש על צעדים לקידום היצוא ולהסרת חסמים ביצוא. הצוות יכלול את החברים הבאים:
א. עובד מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה שימנה המנהל הכללי של המשרד שישמש יושב ראש הצוות.
ב. עובד משרד הבריאות שימנה המנהל הכללי של המשרד.
ג. עובד משרד האוצר שימנה המנהל הכללי של המשרד.
ד. עובד משרד החקלאות ופיתוח הכפר שימנה המנהל הכללי של המשרד.
ה. עובד המשרד לביטחון הפנים שימנה המנהל הכללי של המשרד.
10. להקים צוות בין-משרדי שיבחן את כל ההיבטים הנדרשים לצורך יצירת פיקוח ואכיפה אפקטיביים על הגורמים העוסקים בתחום הקנביס הרפואי לשם שמירה על שלום הציבור וביטחונו. הצוות ימליץ לשר לביטחון הפנים על פעילות נדרשת, לרבות יצירת כלי אכיפה מנהליים ותיקוני חקיקה נדרשים. הצוות הבין-משרדי יכלול את החברים הבאים:
א. עובד המשרד לביטחון הפנים שימנה המנהל הכללי של המשרד, שישמש יושב ראש הצוות.
ב. עובד משרד הבריאות שימנה המנהל הכללי של המשרד.
ג. עובד משרד החקלאות ופיתוח הכפר שימנה המנהל הכללי של המשרד.
ד. עובד משרד המשפטים שימנה המנהל הכללי של המשרד.
ה. עובד המכס שימנה מנהל רשות המיסים.
ו. עובד משרד הכלכלה והתעשייה שימנה המנהל הכללי של המשרד.
ז. עובד משרד האוצר שימנה המנהל הכללי המשרד.
ח. נציג משטרת ישראל שימנה המפקח הכללי של משטרת ישראל.
11. להטיל על שר הבריאות ועל השר לביטחון הפנים לקיים דיון עתי ולפחות אחד לכל 6 חודשים במשך 4 שנים, על מנת לבחון את המשמעויות של החלטה זו על שלום הציבור וביטחונו ובריאותו ולהביא לממשלה, במידת הצורך, הצעה לשינויים נדרשים.
12. להטיל על שר הבריאות לפעול ליישום ההמלצות, ולעדכן עד ליום 20 ביולי 2019 את הממשלה בדבר המצב העדכני של מתן רישיונות היצוא.
13. להטיל על שרי הבריאות וביטחון הפנים לדווח לממשלה מדי שנה בדבר יישום ההחלטה בהיבטי אכיפה, שלום הציבור וביטחונו.