לאמץ את המלצות דו"ח הוועדה לבחינה מגדרית של תקציב המדינה בישראל (להלן – הדו"ח) שמונתה ביום 14 באוקטובר 2013 על ידי שר האוצר, אשר עיקרן מפורטות להלן:
1. החלה מדורגת של חובת ניתוח מגדרי כמשמעותו בדו"ח (להלן – ניתוח מגדרי) על כלל תקציב המדינה במתווה שלהלן:
א. עד לחודש מרץ 2015 יכין כל משרד ממשלתי תכנית עבודה ליישום הניתוח המגדרי של כלל תקציבו.
ב. לקראת תקציב המדינה לשנים 2018-2015, יפורסם במסגרת הצעת תקציב לשנת כספים פלונית ודברי ההסבר המוגשים לכנסת, ניתוח מגדרי בהתאם לניתוח שיבצע כל משרד ממשלתי ביחס לאחוז מתקציבו כמפורט להלן:
1) בתקציב לשנת 2015 – ניתוח ראשוני של 10% מתקציב המשרד.
2) בתקציב לשנת 2016 – 40% מתקציב המשרד ויחידות הסמך שבתחום אחריותו.
3) בתקציב לשנת 2017 – 70% מתקציב המשרד ויחידות הסמך שבתחום אחריותו.
4) בתקציב לשנת 2018 ואילך – 100% מתקציב המשרד ויחידות הסמך שבתחום אחריותו.
ג. כל משרד ממשלתי יבחר על איזה חלק מהתקציב יערוך את הניתוח המגדרי, ובלבד שיעמוד באחוזים המפורטים ביחס לכל שנה כאמור בסעיף קטן (ב). אם יתעורר קושי בניתוח המגדרי יפרסם המשרד הרלוונטי מהם הנתונים החסרים או המגבלות הקיימות לביצוע הניתוח ויפרט כיצד הוא מתכוון לפתור את המגבלה בשנה העוקבת.
ד. מינהל הכנסות המדינה יכלול ניתוח מגדרי של מדיניות המס במסגרת הדו"ח השנתי שלו באופן הדרגתי כאמור בסעיף קטן (ב), כך שבכל אחת מהשנים המפורטות בסעיף הקטן האמור יכלול הדו"ח השנתי ניתוח בשיעורים האמורים באותו סעיף מהכנסות המדינה.
ה. אגף החשב הכללי במשרד האוצר יפרסם מידע לגבי חלוקה מגדרית ביחס לערבויות שהמדינה מעניקה לגופים שונים וכן בנוגע להתקשרויות שהמדינה היא צד להם.
2. פרסום הניתוחים המגדריים:
א. כאמור בסעיף 1, הניתוח המגדרי שיכינו משרדי הממשלה יפורסם במסגרת הצעת תקציב לשנת כספים פלונית ודברי ההסבר המוגשים לכנסת.
ב. כל מנהל כללי של משרד ממשלתי יציג, ב-30 באפריל בכל שנה לשר הממונה על המשרד דו"ח הכולל התייחסות מפורטת להיבטים המגדריים של תקציבו ולגבי מדיניותו ויעדיו בנוגע לחלוקה המגדרית של תקציבו.
ג. החל משנת 2017, תרכז הרשות לקידום מעמד האישה את כל הדו"חות המשרדיים השנתיים לדו"ח אחוד ותפרסמו באתר האינטרנט שלה.
3. המלצות נוספות:
א. לצורך ביצוע מעקב ובקרה אחר חובת הניתוח המגדרי, תוקם ועדת היגוי בראשות סגן הממונה על התקציבים במשרד האוצר ויהיו חברים בה מנהלת הרשות לקידום מעמד האישה, המנהל הכללי של משרד ממשלתי וכן נציג ציבור.
ב. להטיל על אגף התקציבים במשרד האוצר, בסיוע משרד ראש הממשלה, לפרסם מדריך ממשלתי לאופן שבו יש לבצע ניתוח מגדרי.
ג. מדי שנה, בכפוף לתקצוב הנושא, הרשות לקידום מעמד האישה תעניק מלגות לחוקרים בתחומים רלוונטיים במטרה לתמוך בקידום הליך חובת הניתוח המגדרי, בחינת הצלחת הטמעתו וכן בחינת צעדים לשיפורים בתחום.
(דוח הוועדה לבחינה מגדרית של תקציב המדינה נמצא בתיקי מזכירות הממשלה).